ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2011 14:28
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο. Στη διάρκειά της, από πλευράς υπουργού, ετέθη το θέμα του ωραρίου και της διευκρινιστικής εγκυκλίου που έχει εκδοθεί.Επιμείναμε στις θέσεις μας σχετικά με το ωράριο και το θέμα θα επιλυθεί σε επίπεδο τοπικών συλλόγων.
Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, και συνακόλουθα στο θέμα του κέρδους, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί αναλυτικά σε ειδική συνάντηση το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.Από την πλευρά μας καταστήσαμε σαφές ότι καμιά περαιτέρω μείωση του κέρδους δεν μπορούμε να δεχθούμε.Στο πλαίσιο της συζήτησης, από την πλευρά μας ετέθησαν τα εξής θέματα:
• Πιστωτική πολιτική εταιρειών
• Καθυστερήσεις πληρωμών ταμείων
• Επαναφορά των εκπτώσεων των εταιρειών προς τις φαρμακαποθήκες και μετακύλιση μέρους αυτών προς τα φαρμακεία
• Συμψηφισμός οφειλών των ταμείων με φορολογικές υποχρεώσεις των φαρμακείων
• Δικαίωμα αντικατάστασης ιδιοσκευάσματος με άλλο ομοειδές, σε περίπτωση ελλείψεων ή ανεπαρκούς εφοδιασμού της αγοράς.Στα δυο τελευταία θέματα, ο υπουργός συμφώνησε να προωθηθούν. Για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε άμεσα.Σας θυμίζουμε ότι οι σύλλογοι πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των τοπικών βουλευτών .
Εκ του Π.Φ.Σ.