ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΕΟΠΥΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 01 Δεκέμβριος 2011 10:38

Η κατάθεση των συνταγών του ΕΟΠΥΥ θα γίνεται από την 1η   μέχρι και την 5η εργάσιμη κάθε μήνα.

Α. Για τα μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων που δεν διαθέτουν Διανεμητικό λογαριασμό, η κατάθεση θα γίνεται στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στα οποία μέχρι και στις αρχές του  Νοεμβρίου, γινόταν η κατάθεση των συνταγών του ΙΚΑ.

Β. Για τα μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων που διαθέτουν Διανεμητικό Λογαριασμό και έχουν αναλάβει την κατάθεση των συνταγών των μελών τους μέσω του Διανεμητικού Λογαριασμού, η κατάθεση θα γίνεται στα γραφεία των συλλόγων τους.

Διευκρινίζουμε ότι  αφού αριθμηθούν οι συνταγές, ηλεκτρονικές και χειρόγραφες, μαζί ανά ημέρα,θα πρέπει στο τέλος του μήνα να διαχωρίζονται σε 2 πακέτα. Στο ένα πακέτο θα έχουμε τις συνταγές που εκτελέστηκαν ηλεκτρονικά και στο άλλο πακέτο θα έχουμε τις ηλεκτρονικές που εκτελέστηκαν χειρόγραφα, μαζί με τις χειρόγραφες (πράσινες συνταγές).

Μέσα στη σακούλα θα υποβάλλετε,
- τις συνταγές και
- ένα αντίγραφο τη Συγκεντρωτικής Κατάστασης

Έξω από την σακούλα θα υποβάλετε,
- το τιμολόγιο μαζί με ένα αντίγραφό του
- την πρωτότυπη Συγκεντρωτική Κατάσταση μαζί με ένα αντίγραφό της
- φορολογική ενημερότητα
- ασφαλιστική ενημερότητα (για όσους υποχρεούνται να υποβάλουν).

---------------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Οπως ενημερωθήκαμε από τον ΕΟΠΥΥ, στάλθηκε έγγραφο στις υπηρεσίες ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ που αναφέρει ότι οι συνταγές των ταμείων αυτών που εκτελέστηκαν πριν από την 1η Νοεμβρίου 2011, θα υποβάλλονται προς εξόφληση στα αντίστοιχα ταμεία μέχρι τέλους του έτους.