ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ: ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Μ. ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 15 Δεκέμβριος 2011 09:02

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ.Μ. Αγγελάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κατάσταση στο χώρο της λειτουργίας των φαρμακείων επιδεινώνεται διαρκώς. Αντί ο υπουργός Υγείας να βρίσκεται σε ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών, τροποποιεί καθημερινά με μονομερείς αποφάσεις του όσα συμφωνήθηκαν την προηγούμενη. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι η αφάνταστη ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν "ιδίοις εξόδοις" το ποσοστό συμμετοχής τους στα φάρμακα και ακολούθως να περιμένουν να εισπράξουν το αντίστοιχο ποσό από τα ταμεία τους, όταν και αν αυτά μπορέσουν να τους πληρώσουν.


Την ίδια στιγμή ο κ. Λοβέρδος εξαγγέλλει μέτρα για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, για το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, αδιαφορώντας για την πιστωτική ασφυξία στην οποία έχουν οδηγηθεί και τα οποία την επομένη ημέρα διαψεύδει και ανακαλεί, για να τα προωθήσει την μεθεπομένη. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι ο κίνδυνος της αναστολής πίστωσης των φαρμακοποιών προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία θα προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει το φαρμακείο ως μικρομεσαία επιχείρηση με κοινωνική αποστολή και πιστεύει στο ρόλο του φαρμακοποιού ως σημαντικού παράγοντα για τη δημόσια Υγεία. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να συζητήσει τα θέματα που απασχολούν τους φαρμακοποιούς με ειλικρίνεια και να δώσει, άμεσα λύσεις χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς».