ΠΦΣ-Υπ. Υγείας: Συνάντηση ομάδας εργασίας για τα self tests PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2021 05:50

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 16.06.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 16 Ιουνίου έλαβε χώρα συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας , αντιπροσωπείας του ΠΦΣ αποτελούμενης από τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Βαλτά, τον Γενικό Γραμματέα κ. Σεραφείμ Ζήκα , τον  Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Δαγρέ, το μέλος κ. Κων. Κούβαρη και το νομικό σύμβουλο κ. Ηλία Δημητρέλλο, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζάμανη, τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Άκη Σκέρτσο, την Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ  κ. Θεανώ Καρποδίνη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κατατέθηκε από τον ΠΦΣ  στην Ομάδα Εργασίας υπόμνημα με τα θεσμικά ζητήματα του κλάδου και συμφωνήθηκε δεσμευτικό  χρονοδιάγραμμα για την επίλυση τους.

Για το θέμα  των self  tests οι  κ.κ. Κοντοζαμάνης και Σκέρτσος  ζήτησαν από τον ΠΦΣ τη συνέχιση της διάθεσης των δωρεάν  self tests για τους μήνες 7ο και 8ο  που αφορούν στις ομάδες των δικαιούχων  δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και των νέων 18-30 ετών, εξαιρουμένων όλων των πολιτών που έχουν ήδη εμβολιασθεί.

Για την καλύτερη και ομαλότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων αλλά και των φαρμακειών, ζητήθηκε από τον ΠΦΣ  να  καταβληθεί προσπάθεια να διατεθούν εφάπαξ 4 self tests σε κάθε δικαιούχο.

Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει άμεσα προκειμένου να συζητήσει επί του ανωτέρω αιτήματος της Πολιτείας.

Επισυνάπτεται και η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Εκ του ΠΦΣ