Στις 15/7/21 ανοίγει η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 13 Ιούλιος 2021 07:56

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών Υγείας ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού με το εμβόλιο της Pfizer θα ανοίξει την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Κλείνοντας, ανακοινώνουμε ότι από αύριο καταργείται η ποινή των έξι ημερών μπλοκαρίσματος που είχαμε, σε περίπτωση που κάποιος άλλαζε περισσότερες από δυο φορές το ραντεβού. Άρα από αύριο δεν υπάρχει καμία ποινή μπλοκαρίσματος".