ΙΚΑ: Αναλώσιμα και από ιατρούς ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ από 1/8/2011 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2011 13:38

Αριθ. Πρωτ. Γ55/850
Αθήνα, 1 Αυγούστου 2011

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την χορήγηση αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για τουςπάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη»
Θέτουμε υπόψη σας ότι προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων μας, επιτρέπεται η αναγραφή αναλώσιμου υγειονομικού υλικού στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, και ιατρούς των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων. Η αναγραφή τους θα γίνεται ως εξής: 

Α) σε συνταγή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με αντιδιαβητική αγωγή (δισκία ή ινσουλίνη).
Β) σε συνταγή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εάν δεν υπάρχει αντιδιαβητική αγωγή (δισκία ή ινσουλίνη) με την προϋπόθεση: α) να επισυνάπτεται στην συνταγή σχετική αιτιολογημένη γνωμάτευση από τον θεράποντα ιατρό στην οποία θα βεβαιώνεται ότι ο ασθενής υποβάλλεται σε αντιδιαβητική αγωγή και χρειάζεται το εν λόγω υλικό. β) να υπάρχει καταχωρημένη αντιδιαβητική αγωγή στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου και
Γ) σε γνωμάτευση του θεράποντα ιατρού η οποία θα θεωρείται από ελεγκτή ιατρό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Μονάδας Υγείας της περιοχής του ιατρείου του και θα ενημερώνεται σχετικά και το βιβλιάριο ασθενείας του ασφαλισμένου.
Οι χορηγούμενες ποσότητες του αναλώσιμου υλικού στους πάσχοντες από σακχαρώδη Διαβήτη ορίζονται από το Γενικό έγγραφό μας με αριθμ.πρωτ.Γ55/768/14-5-2010 (βρίσκεται αναρτημένο στο site του IKA-ETAM www.ika.gr/ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ/ Φαρμακευτική Δ/νση). Σε περίπτωση που η χορηγηθείσα ποσότητα υπερβαίνει την οριζόμενη θα πρέπει να αναφέρεται η έγκριση του Διαβητολογικού Κέντρου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Οι Δ/ντές των Μονάδων Υγείας να μεριμνήσουν προκειμένου να χορηγηθεί ενυπόγραφα από ένα αντίγραφο του παρόντος, στους συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ που έχουν αποδεχθεί να εξυπηρετούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και στους ιατρούς των Περιφερειακών Ιατρείωνκαι των Κέντρων Υγείας κατά την παραλαβή των συνταγολογίων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.