ΠΦΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Νοέμβριος 2012 15:08

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 23/11/2012

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ . κ. Ελ. Παπαγεωργόπουλου για 200.000 συνταγές «μυστήριο», ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοινώνει τα εξής:
Όλως τυχαίως ανακαλύπτονται «κομπίνες» λίγο πριν τις κινητοποιήσεις μας…
Όσον αφορά την συγκεκριμένη περίπτωση, από τα πρώτα στοιχεία επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι η υποτιθέμενη κομπίνα είναι άνευ αντικειμένου. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενες συνταγές που εκτελέσθηκαν νομίμως τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου ενόψει και της επερχόμενης κινητοποίησης του κλάδου τον Σεπτέμβριο. 
Διευκρινίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο ο ασφαλισμένος δικαιούται  στις επαναλαμβανόμενες συνταγές να παίρνει τα φάρμακα του νωρίτερα και ο φαρμακοποιός να καταχωρεί τη συνταγή.
Τι ημέρες εκείνες λογω της επερχόμενης κινητοποίησης ο κόσμος έσπευσε λίγο νωρίτερα να εκτελέσει τις συνταγές. Παράλληλα είχε «ανοίξει» και το σύστημα της ΗΔΙΚΑ για να τις δέχεται προκειμένου να εξυπηρετηθούν  οι ασφαλισμένοι.
Παραμένει αταλάντευτη και διακηρυγμένη θέση μας ότι όταν πρόκειται για πραγματικές παραβάσεις, αυτές  πρέπει να τιμωρούνται αυστηρότατα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ