ΦΣ ΗΜΑΘΙΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΔΙΑΘΕΣΗ SELF TEST ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2021 13:36

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας εξέτασε τη δυνατότητα διάθεσης των selftest για τον κορωνοϊό, δωρεάν στους πολίτες, από τα φαρμακεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Άκη Σκέρτσο.

        Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας θέλει να ενημερώσει τους πολίτες ότι δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ενέργεια αυτή, για την οποία αιφνίδια ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ο τρόπος προμήθειας, ο τρόπος διάθεσης αλλά και φυσικά χρήσης του διαγνωστικού αυτού τεστ.

         Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την ασφάλεια των ασθενών με τους οποίους ως φαρμακοποιοί έχουμε χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης, θεωρούμε απαραίτητο να υπάρχει η κατάλληλη διαδικασία ώστε να προστατεύονται τα εμπλεκόμενα μέλη, αξιοπιστία και πιστοποίηση των προϊόντων, συγκεκριμένος τρόπος απόρριψης ώστε να μην μολύνουν καθώς επίσης και σύστημα συλλογής και καταγραφής στοιχείων.

         Οι φαρμακοποιοί από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και παρά τις επιδημιολογικές δυσκολίες ενημερώνουν, συμβουλεύουν και φροντίζουν τους ασθενείς επισκέπτες του φαρμακείου.

         Καθώς το φαρμακείο αποτελεί σημείο αναφοράς στην υγειονομική φροντίδα του πολίτη, μένει να διασαφηνιστούν βασικοί κανόνες, με επιστημονικότητα και ασφάλεια ώστε οι φαρμακοποιοί του νομού μας να μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα της διάθεσης των selftest στο κοινό.

 

 

Η Πρόεδρος                               Η Γ. Γραμματέας

Κατή Σοφία                               Οικονομοπούλου Αικατερίνη