Γενικές ειδήσεις
Επείγουσα ενημέρωση για εγγραφές σε προσωπικό γιατρό μηνός Ιανουαρίου 2023 PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2023 13:07

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2023

Ενημερωθήκαμε  από την ΚΜΕΣ ότι μόλις αναρτήθηκαν τα δικαιώματα για τον προσωπικό ιατρό μηνός Ιανουαρίου.

Όσοι συνάδελφοι έχουν ολοκληρώσει την υποβολή, θα μπορούν να υποβάλουν τιμολόγιο για τον προσωπικό ιατρό Ιανουαρίου και τον επόμενο μήνα. 

 

Εκ του ΠΦΣ

 
Οδηγίες για την υποβολή προσωπικού γιατρού και τις διενέργειες αντιγριπικού εμβολιασμού μηνός Δεκεμβρίου PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 31 Ιανουάριος 2023 12:18

Αθήνα, 31 Ιανουαρίου 2023

Αριθμ. Πρωτ. 472

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς : Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

Μετά από επικοινωνία μας με το Κέντρο Μηχανογραφικής Επεξεργασίας Συνταγών μας ενημέρωσαν, ότι από αύριο Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, παράλληλα με την υποβολή του λογαριασμού Ιανουαρίου, η πύλη της ΚΜΕΣ θα είναι ανοιχτή και θα δέχεται συμπληρωματικές υποβολές για τους μήνες αναφοράς από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο για:

➢ τιμολόγια για τον προσωπικό γιατρό με μήνα αναφοράς Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, τα οποία έχουν ήδη εκδοθεί αλλά δεν έχουν υποβληθεί στην πύλη ΚΜΕΣ από φαρμακεία, για οποιοδήποτε λόγο

➢ τιμολόγια για τον προσωπικό ιατρό τα οποία θα εκδοθούν λόγω των διαφορών που τυχόν θα προκύψουν από τη σύγκριση των δικαιωμάτων με τα οποία είχαν εκδοθεί τα αρχικά τιμολόγια και των νεότερων (τελικών) δικαιωμάτων τα οποία θα αναρτηθούν στην πύλη της ΚΜΕΣ αργότερα σήμερα 31/01/23, μετά από την επίλυση των ζητημάτων που σας είχαμε αναφέρει. Τα τιμολόγια αυτά θα υποβληθούν στον αντίστοιχο μήνα αναφοράς τον οποίο αφορούν

➢ τιμολόγια για τα έντυπα διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού που εκτελέσαμε και εκτυπώσαμε κατά το μήνα Δεκέμβριο, τα οποία θα πρέπει να κατατεθούν αυτοτελώς ειδικά για το μήνα Δεκέμβριο, σε ξεχωριστό πλαστικό φάκελο ΕΟΠΥΥ, με επικολλημένο το αυτοκόλλητο το οποίο εκτυπώνεται από την πύλη της ΚΜΕΣ. Το τιμολόγιο πώλησης που συνοδεύει την συμπληρωματική αυτή υποβολή «ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΠΕ» μηνός Δεκεμβρίου, θα περιλαμβάνει μόνο την αξία των αντιγριπικών εμβολίων τα οποία έχουν διενεργηθεί εντός του μηνός.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει με την επιστολή την οποία αποστείλαμε στα προγράμματα φαρμακείου και την οποία σας κοινοποιήσαμε, τα αντίστοιχα έντυπα διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού για το μήνα Ιανουάριο, συμπεριλαμβάνονται από τα προγράμματα διαχείρισης συνταγών μαζί με τις υπόλοιπες συνταγές εμβολίων στην υποβολή «Εμβόλια ΕΠΕ» μηνός Ιανουαρίου, οπότε θα υποβληθούν ως ένα ενιαίο φυσικό αρχείο εντός του ίδιου πακέτου συνταγών Εμβολίων ΕΟΠΥΥ Ιανουαρίου και με ένα τιμολόγιο.

Ενημερωθήκαμε επίσης ότι από την πύλη ΚΜΕΣ, είναι δυνατή η υποβολή τυχόν περισσοτέρων του ενός συμπληρωματικών τιμολογίων, τα οποία αφορούν την ίδια υποβολή και τον ίδιο μήνα αναφοράς, σε μία ΣΣΥ.

Με εκτίμηση,

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ

 
Μετάθεση ημερομηνίας ισχύος του νέου Δελτίου Τιμών για τα φαρμακεία PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 27 Ιανουάριος 2023 09:43

Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2023

Αρ. Πρωτ. 432

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  ότι η ημερομηνία ισχύος του νέου Δελτίου  Τιμών Φαρμάκων που αρχικά  είχε ορισθεί για τα φαρμακεία μας ,από τις 30.1.2023 , μετατίθεται για τις   13.2.2023. Σύμφωνα με την τροποποίηση της Δ3(α)72397/16-12-2022 απόφασης το  Δελτίο ισχύει:

Για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές Κλινικές, από την ανάρτησή του ,

Για τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς από 20 – 1 – 2023 και

Για τα φαρμακεία από 13 – 02 – 2023.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ- «Τροποποίηση της Δ3(α)72397/16-12-2022 απόφασης με θέμα: «Δελτίο αναθεωρημένων τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, Δεκεμβρίου 2022»

 
ΠΦΣ: Επιστολή για τον τρόπο υποβολής των εντύπων διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού μηνός Δεκεμβρίου PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2023 12:50

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2023

Αριθμ. Πρωτ. 420

Προς: Εταιρείες Κατασκευής Λογισμικού Φαρμακείου

Κοινοποίηση: • Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

• Διεύθυνση Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ, Υπόψη κας Λίτσα Γιώτας

• Τμήμα Επεξεργασίας και Ελέγχου Συνταγών, Υπόψη κ. Απόστολου Αγάλια

Θέμα «Επιστολή για τον τρόπο υποβολής των εντύπων διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού μηνός Δεκεμβρίου»

Όπως ενημερωθήκαμε βάσει των προδιαγραφών οι οποίες σας έχουν αποσταλεί από την ΚΜΕΣ, θα πρέπει να έχετε προχωρήσει στην υλοποίηση της εφαρμογής όσον αφορά την άντληση από την ΗΔΙΚΑ, των βεβαιώσεων εμβολιασμού χωρίς ιατρική συνταγή οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τα φαρμακεία κατά τον μήνα Δεκέμβριο και συγκεκριμένα από τις 19 Δεκεμβρίου, ημερομηνία έναρξης της δυνατότητας καταχώρησης διενέργειας αντιγριπικού εμβολιασμού χωρίς ιατρική συνταγή στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών.

Η άμεση υλοποίηση είναι αναγκαία προκειμένου να γίνει εφικτή η ηλεκτρονική αποστολή των 14ψήφιων κωδικών αριθμών των εντύπων διενέργειας καθώς και των τιμολογίων τα οποία θα εκδοθούν από τα προγράμματα αναφορικά με τη χορήγηση των αντιγριπικών εμβολίων χωρίς ιατρική συνταγή, τα οποία είναι τιμολόγια πώλησης.

Θεωρούμε ότι μετά τις διευκρινήσεις οι οποίες έχουν αποσταλεί, είστε πλέον ενήμεροι για το τι πρέπει να πράξετε προκειμένου να είναι εφικτή η αυτοτελής υποβολή των εντύπων διενέργειας για τον μήνα αναφοράς Δεκέμβριο.

Επομένως αν υπάρχουν αστοχίες όπως π.χ η ενσωμάτωση της διενέργειας αντιγριπικών εμβολίων μηνός Δεκεμβρίου στην υποβολή Ιανουαρίου, την αποκλειστική ευθύνη θα την έχουν αυτά τα προγράμματα καθόσον δεν θα είναι εφικτή η πληρωμή των εμβολίων του μηνός Ιανουαρίου για τα φαρμακεία.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ

 
Eνημέρωση για τα προβλήματα στην εκκαθάριση των δικαιωμάτων των εγγραφών στον προσωπικό ιατρό PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2023 15:36

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2023

Αριθμ. Πρωτ. 382

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Παρά την ανάρτηση νέων δικαιωμάτων το απόγευμα της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, βάσει των οποίων τα φαρμακεία προέβησαν σε διορθωτικά τιμολόγια για τις εγγραφές στον προσωπικό γιατρό, διαπιστώθηκε ότι σε μεγάλο αριθμό φαρμακείων εξακολουθούσε να μην εμφανίζονται καθόλου δικαιώματα είτε να υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ των καταχωρήσεων στην πλατφόρμα και των αναρτημένων στην ΚΜΕΣ δικαιωμάτων.

Ως αποτέλεσμα αυτών των διαπιστώσεων, προκαλέσαμε έκτακτη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων στην εκκαθάριση φορέων, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν η δέσμευση της ΚΜΕΣ να προβεί στη διόρθωση και αποκατάσταση των μηχανογραφικών προβλημάτων και να επανέλθει με μια τελική αποτίμηση των δικαιωμάτων των εγγραφών, κάτι το οποίο πρόκειται να υλοποιηθεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Όταν αυτό πραγματοποιηθεί και ανακοινωθεί, τα φαρμακεία που παρουσιάζουν διαφορές σε σχέση με τα τιμολόγια τα οποία έχουν ήδη εκδώσει θα μπορέσουν να προβούν κατά περίπτωση, στην υποβολή συμπληρωματικού τιμολογίου αν αυτό χρειαστεί.

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, που ταλαιπωρεί τους φαρμακοποιούς ευθύνονται μια σειρά από συστημικά λάθη στην επικοινωνία και συνεργασία των πληροφοριακών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ, της UNISYSTEMS και της ΚΜΕΣ, σχετικά με τα στοιχεία των εγγεγραμμένων και επιλέξιμων στην πλατφόρμα ιατρών και κυρίως με την ταυτοποίηση συμβάσεων και ΑΦΜ φαρμακείων και υπεύθυνων φαρμακοποιών. Ζητήθηκε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και έγινε αποδεκτό  η ΗΔΙΚΑ να ενημερώνεται online για τις επικαιροποιημένες συμβάσεις των φαρμακείων ώστε να μην ξαναδημιουργηθούν προβλήματα όπως τα ανωτέρω.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ 

 
Εγκύκλιοι ΕΟΠΥΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2023 15:35

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2023

Αρ. Πρωτ. 378

Προς: Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους  Της χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε:

  1. Έγγραφο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με καταγγελίες ασφαλισμένων για την εν αγνοία τους συνταγογράφηση και εκτέλεση συνταγών και παρακαλούμε για την προσοχή σας.
  2. Εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την τροποποίηση της διαδικασίας έγκρισης των ηλεκτρονικών Ιατρικών Γνωματεύσεων για την χορήγηση διατροφικών σκευασμάτων άρθρο 10 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ σε πάσχοντες από ενδογενείς διαταραχές του μεταβολισμού με γενετική επιβεβαίωση.
  3. Εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την έναρξη εκτέλεσης γνωματεύσεων, χωρίς απαίτηση έγκρισης εκτέλεσης που εκδίδονται για επιθέματα, με χρήση ειδικού κωδικού μιας χρήσης για την επιβεβαίωση εκτέλεσης (OTP) .

          Επίσης μας έχουν αναφερθεί περιπτώσεις επιτηδείων οι οποίοι εμφανίζονται σε φαρμακεία, δηλώνοντας ψευδώς ότι είναι ελεγκτές της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, δημιουργώντας προβλήματα και αναστάτωση στη λειτουργία τους. Για την δική σας διασφάλιση σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ζητάτε την επίδειξη του φύλλου ελέγχου για το φαρμακείο  σας.

Με Εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ 

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΟΠΥΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

 
Διευκρινιστική ανακοίνωση της ΚΜΕΣ σχετικά με τα επικαιροποιημένα δικαιώματα των εγγραφών στον προσωπικό ιατρό και σχετικές οδηγίες PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2023 07:48

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2023

Αριθμ. Πρωτ. 305

Προς : Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΚΜΕΣ θα αναρτήσει άμεσα μέσα στην ημέρα στην ιστοσελίδα της και στον προσωπικό λογαριασμό κάθε φαρμακείου την εξής ενημέρωση (επισυνάπτεται σχετική εικόνα):

«Στις 16.01.2023 το απόγευμα αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του ΕΟΠΥΥ www.eopyykmes.gr οι τελικές επικαιροποιημένες απαιτήσεις των ιδιωτικών φαρμακείων για την εγγραφή πολιτών σε Π.Ι, ανά μήνα και για τους μήνες 09/2022, 10/2022, 11/2022 και 12/2022. Η πληροφορία είναι διαθέσιμη και καλούνται οι πάροχοι (ιδιωτικά φαρμακεία) μέσω του ιστότοπου να ολοκληρώσουν την υποβολή τους. Στην περίπτωση που έχουν οριστικοποιήσει την υποβολή τους πριν το απόγευμα της 16.01.2023 και εκδώσει ήδη τιμολόγιο με διαφορετικό ποσό από το τελικό, καλούνται να ακυρώσουν την οριστικοποίηση της υποβολής τους και το τιμολόγιο, να εκδώσουν νέο τιμολόγιο με τα τελικά επικαιροποιημένα ποσά, να οριστικοποιήσουν εκ νέου την υποβολή τους καθώς και να αποστείλουν στο ΚΜΕΣ μόνο το τιμολόγιο που αντιστοιχεί στο ποσό της υποβολής».

Ζητήθηκε από τον ΕΟΠΥΥ για την περίπτωση που αδυνατεί κάποιος να ακυρώσει το τιμολόγιο ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία, να υπάρχει εναλλακτικά η δυνατότητα έκδοσης συμπληρωματικού τιμολογίου για τον προσωπικό γιατρό.

Σε αυτή την περίπτωση ο φαρμακοποιός, εφόσον δεν έχει αποστείλει ακόμα τα συνοδευτικά έγγραφα (τιμολόγιο, ΣΣΥ), θα πρέπει να ακυρώσει την οριστικοποίηση της υποβολής του αντίστοιχου μήνα που προκύπτει η διαφορά, να καταχωρήσει εκ νέου και τα δύο τιμολόγια στην πύλη ΚΜΕΣ στο μήνα αναφοράς.

Εφόσον όμως έχει ήδη αποστείλει τα έγγραφα στην ΠΕΔΙ ή στο Σύλλογο, θα μπορεί να υποβάλει το συμπληρωματικό τιμολόγιο με τη διαφορά του ποσού, στις αρχές του επόμενου μήνα δηλαδή αρχές Φεβρουαρίου, πραγματοποιώντας νέα υποβολή για το μήνα αναφοράς.

Η ΚΜΕΣ μας ενημέρωσε πως κατά την έκδοση των παραπάνω σχετικών δεν απαιτείται η εκτύπωση του αυτοκόλλητου.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ

 
Διευκρινίσεις για τη διάθεση Forsteo από τα ιδιωτικά φαρμακεία PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2023 07:46

17/01/2023

Αγαπητή/έ Πρόεδρε & συνάδελφε,

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω του άρθρου 77 του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 5007/2022 που προσθέτει ακόμα ένα θηριώδες rebate στις ήδη υπέρογκες επιστροφές που υποχρεούμαστε και πληρώνουμε για το φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα FORSTEO, από 1 Ιανουαρίου 2023 η Εταιρεία μας δεν δύναται πλέον να διαθέτει το FORSTEO σε ασθενείς που το προμηθεύονται από ιδιωτικά φαρμακεία.

Προκειμένου να παραμείνει το φάρμακο στην διάθεση των ασθενών στην Ελλάδα, οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν το FORSTEO αποκλειστικά από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Διευκρινίζουμε  προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης και επιπλέον ταλαιπωρίας για τον ασφαλισμένο, ότι για όσο υπάρχει απόθεμα στα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες, όλα τα ιδιωτικά φαρμακεία μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούν κανονικά τις συνταγές FORSTEO.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση (Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών: 2106294629).

Με εκτίμηση,

Καίσαρ Α. Καρούσος
Φαρμακοποιός

Customer Service & Distribution Director
ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ Α.Ε.Β.Ε.

 
 
 
 
ΗΔΙΚΑ: Υποχρεωτική συνταγογράφηση με δραστική ουσία των φαρμάκων σε έλλειψη PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2023 07:46

16/01/2023

Η ΗΔΙΚΑ ενημερώνει ότι "από σήμερα 16-01-2023 στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης δεν επιτρέπεται η συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη, σε συνέχεια σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Υγείας".

 
 
 
 
ΕΟΠΥΥ: Έναρξη από 17/01/2023 εκτέλεσης γνωματεύσεων επιθεμάτων με χρήση ειδικού κωδικού μίας χρήσης (OTP) PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2023 07:45

16/01/2023

Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι "από την Τρίτη 17/01/2023 επεκτείνεται η εκτέλεση ηλεκτρονικών γνωματεύσεων Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας ΕΟΠΥΥ (ΕΚΠΥ – ΕΟΠΥΥ) με τη χρήση του ειδικού κωδικού μιας χρήσης για την επιβεβαίωση εκτέλεσης (OTP) και στην κατηγορία για τις γνωματεύσεις χωρίς απαίτηση έγκρισης εκτέλεσης που εκδίδονται για επιθέματα.

Η εφαρμογή θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις κατηγορίες ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ΕΚΠΥ – ΕΟΠΥΥ".

Επισυνάπεται η αναλυτική ανακοίνωση με τις σχετικές οδηγίες.

 
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 190