Γενικές ειδήσεις
Απάντηση στις δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη περί αναγκαιότητας άρσης της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών και κατά του ΠΦΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2023 07:12

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2023

Αρ. Πρωτ.2517

Προς : Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

Θέμα: «Απάντηση στις Δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη»

Αναφορικά με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου των Φαρμακαποθηκαρίων κ. Θ. Σκυλακάκη περί αναγκαιότητας άρσης της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών και της προσωπικής επίθεσης προς τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, και επειδή οι μάσκες έπεσαν, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σκυλακάκη περί αδιάθετων ποσοτήτων στις φαρμακαποθήκες «οι οποίες λιμνάζουν» και χρήζουν εξαγωγών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, αποδεικνύουν ότι οι φαρμακαποθήκες αποθεματοποιούν φαρμακευτικά σκευάσματα με σκοπό την εξαγωγή και το κέρδος.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Σκυλακάκη ότι το Προεδρικό Διάταγμα που ρυθμίζει τη λειτουργία των φαρμακαποθηκών προβλέπει την ευχερή διάθεση φαρμάκων προς τα φαρμακεία για την κάλυψη των αναγκών των Ελλήνων ασθενών και τηρώντας μάλιστα «αποθέματα από όλα τα φαρμακευτικά προϊόντα ακόμα και αν η ζήτηση είναι χαμηλή και ακανόνιστη… συμμορφούμενη προς τούτο και με τις εκδιδόμενες για το θέμα αυτό αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας και του Ε.Ο.Φ. Το απόθεμα σε φαρμακευτικά προϊόντα πρέπει να είναι αρκετά υψηλό ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή προμηθευτική ροή από το ίδιο απόθεμα και να αντιμετωπίζονται πιθανές εποχιακές ελλείψεις. (ΠΔ 88/2004)»

Στην περίπτωση που θεωρεί ότι η φαρμακαποθήκη αποτελεί χώρο αμιγούς επιχειρηματικότητας, τότε ας σταματήσει να επιχειρεί στον ελλαδικό χώρο.

Οι Έλληνες φαρμακοποιοί που ζουν καθημερινά το πρόβλημα των ελλείψεων αλλά και η πολιτεία και οι Έλληνες ασθενείς, έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι το βασικότερο μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι η επί μακρόν απαγόρευση των εξαγωγών των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο αριθμός των σκευασμάτων που συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα, με συνεχείς ελέγχους όλων των εμπλεκομένων στη διακίνηση του φαρμάκου από τις αρμόδιες αρχές.

Οι Φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με κάθε τρόπο για τη κάλυψη των αναγκών των ασθενών και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα σταθεί απέναντι σε όλες αυτές τις ενέργειες και τις πρακτικές που έχουν σκοπό αποκλειστικά την κερδοσκοπία, αδιαφορώντας για την Δημόσια Υγεία.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                        ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΤΣΑΡΑΚΗΣ

 
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 3ο σεμινάριο χρηματοοικονομικής διαχείρισης φαρμακείου στο Ναύπλιο PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 30 Μάιος 2023 06:42

Αθήνα, 29 Μαΐου 2023

Δελτίο Τύπου

Με την συμμετοχή περισσότερων από 100 φαρμακοποιών πραγματοποιήθηκε  στο Ναύπλιο το 3ο Σεμινάριο για τη χρηματοοικονομική διαχείριση φαρμακείου σε συνεργασία με τους  Φαρμακευτικούς Συλλόγους Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του Φ.Σ. Αργολίδας κυρία Αριστέα Κατσουλάκου η οποία τόνισε ότι «βρισκόμαστε κοντά και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των συναδέλφων. Παρά το γεγονός ότι έχουμε επιλέξει  πολλά σεμινάρια που σχετίζονται με την επιστήμη μας , επιλέξαμε το συγκεκριμένο  θέμα  για το οποίο οι γνώσεις μας δεν επαρκούν και  σχετίζεται με την διαχείριση και την βιωσιμότητα των φαρμακείων μας».

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η κυρία  Βασιλική Φράγκου  πρόεδρος Φ.Σ Αρκαδίας, η κυρία Σοφία Κλοκώνη πρόεδρος Φ.Σ. Κορινθίας και ο κ. Νικόλαος Ματθιόπουλος πρόεδρος Φ.Σ. Μεσσηνίας.

 alt

Στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόβλημα της πανδημίας ανέδειξε τις δυνατότητες του δικτύου των επιστημόνων φαρμακοποιών. «Αποδείξατε ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε σε συνθήκες άμεσες και απαιτητικές» είπε ο κ. Βαλτάς. «Το φαρμακείο μεταλλάσσεται και σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη μέρα. Στις προτεραιότητες μας περιλαμβάνεται η αντιμετώπιση του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων αλλά και η θεσμοθέτηση των υπηρεσιών που μπορούν να παρέχονται από τα φαρμακεία σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε από τον ΠΦΣ στο Υπουργείο Υγείας και θέματα όπως η αποζημίωση των διανυκτερεύσεων, η διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία μας, η αύξηση του ποσοστού κέρδους μας και η  κατάργηση  του rebate» ανέφερε ο  πρόεδρος του ΠΦΣ.

alt

Ο πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και Α΄Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ. Σεραφείμ Ζήκας τόνισε ότι «σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό περιβάλλον, με τις επιμορφωτικές δράσεις μας αυτές δίνουμε τα εφόδια στον φαρμακοποιό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, πάντα όμως με προτεραιότητα την επιστημοσύνη μας. Ως φαρμακοποιοί – συνέχισε ο κ. Ζήκας – κρινόμαστε και αξιολογούμαστε  καθημερινά από τους πολίτες,  τους ασθενείς και την πολιτεία και πρέπει να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία  σε αυτή την κατάσταση η οποία δεν επιτρέπει λάθη. Κι αυτό το πράττουμε καθημερινά από τον πάγκο του φαρμακείου μας», κατέληξε.

alt

Εισηγητής του σεμιναρίου με κεντρικό τίτλο  «Εφαρμοσμένα χρηματοοικονομικά φαρμακείου-από την θεωρία στη πράξη» ήταν  ο κ. Αλέξανδρος Δεληκούρας, σύμβουλος επιχειρήσεων, με πολύχρονη εμπειρία στην υποστήριξη και στη συμβουλευτική λειτουργίας φαρμακείων, που ανέπτυξε  θέματα σύγχρονης επιχειρηματικής λειτουργίας του φαρμακείου.

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

 
Νέο σεμινάριο χρηματοοικονομικής διαχείρισης φαρμακείου στο Ναύπλιο PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 29 Μάιος 2023 06:14

Αθήνα, 26 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Ναύπλιο το νέο σεμινάριο χρηματοοικονομικής διαχείρισης φαρμακείου.

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του ΙΔΕΕΑΦ για το 2023, με δια ζώσης σεμινάρια για Φαρμακευτικούς Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα, υπό την ευθύνη και  εποπτεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Στο ξενοδοχείο Nafplia Palace, στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί το τρίτο σεμινάριο για τη χρηματοοικονομική διαχείριση φαρμακείου, την Κυριακή 28 Μαϊου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Εισηγητής του σεμιναρίου με κεντρικό τίτλο  «Εφαρμοσμένα χρηματοοικονομικά φαρμακείου-από την θεωρία στη πράξη» είναι και πάλι ο κ. Αλέξανδρος Δεληκούρας, σύμβουλος επιχειρήσεων, με πολύχρονη εμπειρία στην υποστήριξη και στη συμβουλευτική λειτουργίας φαρμακείων.

Η απόφαση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των χρηματοοικονομικών φαρμακείου βασίστηκε στην ανάγκη εκπαίδευσης του φαρμακοποιού σε θέματα σύγχρονης επιχειρηματικής λειτουργίας του φαρμακείου, τα οποία δεν τα έχει διδαχθεί στη διάρκεια των σπουδών του, με σκοπό τη βελτιστοποίηση της κερδοφορίας, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των εμπορευμάτων, την στοχευμένη τιμολόγηση των προϊόντων και την επιλογή κατάλληλης εμπορικής στρατηγικής για το φαρμακείο. (Πληροφορίες και πρόγραμμα: www.ideeaf.gr/xrimatooikonomika)

 
Προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή του 15μελούς Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., καθώς και 5 τακτικών και 5 αναπληρωματικών μελών του ΑΦΠΣ-Ορισμός προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων και συνδυασμών PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 25 Μάιος 2023 10:47

Αθήνα, 23 Μαΐου 2023

Αριθμ. Πρωτ. 2308

 

Προς :

 1. Τακτικοί Αντιπρόσωποι των Φαρμακευτικών Συλλόγων στον Π.Φ.Σ.
 2. Αναπληρωματικοί Αντιπρόσωποι των Φαρμακευτικών Συλλόγων στον Π.Φ.Σ.
 3. Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της χώρας

Θέμα: «Προκήρυξη αρχαιρεσιών για την εκλογή του δεκαπενταμελούς Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., καθώς και πέντε τακτικών και πέντε αναπληρωματικών μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου. Ορισμός προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων και συνδυασμών»

Ι. Δυνάμει της υπ’ αριθμόν 22/17.5.2023 αποφάσεώς του, το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. προκηρύσσει αρχαιρεσίες για την 28η Ιουλίου 2023, ημέρα Παρασκευή, και σε περίπτωση ελλείψεως απαρτίας για την 30η Ιουλίου 2023, ημέρα Κυριακή, για την ανάδειξη:

 1. Δεκαπέντε (15) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ.
 2. Πέντε (5) τακτικών και πέντε (5) αναπληρωματικών μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, κατά την εξής αναλογία:

α) Τρεις (3) αντιπροσώπους στον Π.Φ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με τους αναπληρωτές τους,

β) Έναν (1) αντιπρόσωπο στον Π.Φ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιώς με τον αναπληρωτή του,  και

γ) Έναν (1) από τους αντιπροσώπους στον Π.Φ.Σ. των Φαρμακευτικών Συλλόγων πλην Αττικής και Πειραιώς με τον αναπληρωτή του.

Σας αποστέλλουμε συνημμένα αντίγραφο του αποσπάσματος πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ. της συνεδριάσεως 17ης Μαΐου 2023 προς ενημέρωση σας.

ΙΙ. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 60 και 24 παρ. 2 του Ν. 5041/2023, καθώς και στο άρθρο 21 παρ. 2 του Εσωτερικού Κανονισμού του Π.Φ.Σ., αποφασίστηκε ότι η υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας και των δηλώσεων των συνδυασμών θα πρέπει να λάβει χώρα στον Π.Φ.Σ. (προκειμένου να γίνουν δεκτές) μέχρι και την 27η Ιουνίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 15.00.

Περισσότερα...
 
Πληρωμή Προσωπικού Ιατρού PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 25 Μάιος 2023 10:46

Αθήνα 24.05.2023

Θα κατατεθούν σήμερα το απόγευμα στους ατομικούς και διανεμητικούς λογαριασμούς τα χρήματα εξόφλησης του Προσωπικού Ιατρού για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2022. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί και η εξόφληση των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023.

Για τα περίπου 250 φαρμακεία που τα δικαιώματα τους είχαν εμφανιστεί σε παλιές συμβάσεις θα λάβουν οδηγίες μέσω των Συλλόγων τους  ώστε να πραγματοποιηθεί άμεσα η εξόφληση  τους.

Εκ του ΠΦΣ

 
Σεμινάριο ΙΔΕΕΑΦ: «Εφαρμοσμένα χρηματοοικονομικά φαρμακείου-από τη θεωρία στην πράξη» PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 22 Μάιος 2023 06:47

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

 • Διοργάνωση: ΠΦΣ / ΙΔΕΕΑΦ
 • Σε συνεργασία με: Φ.Σ. Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας & Φλώρινας
 • Ωράριο: 10:30 - 16:30
 • Χώρος: Ξενοδοχείο ESPEROS PALACE
 • Διεύθυνση: Περιοχή Φουντουκλή, Καστοριά (www.esperospalacekastoria.gr, 24670 24670)
 • Σύνολο θέσεων: 100
 • Διαθέσιμες θέσεις: 70

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο σεμινάριο θα πρέπει να έχετε κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα του ΙΔΕΕΑΦ.

https://www.ideeaf.gr/login?redirectTo=https://www.ideeaf.gr/xrimatooikonomika/event/44

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι, μετά από απόφαση του ΠΦΣ και του ΙΔΕΕΑΦ, ξεκινάει νέος κύκλος εκπαιδευτικού προγράμματος προς τους φαρμακοποιούς για τη χρηματοοικονομική διαχείριση φαρμακείου. Η απόφασή μας στηρίχθηκε στην ανάγκη εκπαίδευσης του σύγχρονου φαρμακοποιού και σε θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας του φαρμακείου, που δεν τα έχει διδαχθεί στη διάρκεια των σπουδών του.

Με κεντρικό τίτλο «Εφαρμοσμένα χρηματοοικονομικά φαρμακείου-από την θεωρία στη πράξη», το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σεμινάριο, που θα διεξάγεται δια ζώσης σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, σε συνεργασία με τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους. Εκπαιδευτής θα είναι ο σύμβουλος επιχειρήσεων κ. Αλέξανδρος Δεληκούρας, με πολύχρονη εμπειρία στην υποστήριξη και στη συμβουλευτική λειτουργίας φαρμακείων. Θα έχουν 6ωρη διάρκεια και θα περιλαμβάνουν θεωρητικό μέρος και case studies.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η βελτιστοποίηση της κερδοφορίας του φαρμακείου, με αποτελεσματική διαχείριση των εμπορευμάτων του και την επιλογή κατάλληλης εμπορικής στρατηγικής.

Μέσω του ΙΔΕΕΑΦ και του Συλλόγου σας θα ενημερωθείτε το επόμενο διάστημα για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου στην περιοχή σας. Σας καλούμε να αξιοποιήσετε την ευκαιρία παρακολούθησής του, κάτι που θα συμβάλει καθοριστικά στην απόκτηση επιχειρηματικών γνώσεων για το φαρμακείο σας.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF

https://www.ideeaf.gr/static/images/extraseminar/xrimatooikonomika/periexomeno-programma-xrimatooikonomika-final-2.pdf

 

 
ΕΔΟΕΑΠ: Τι αλλάζει από την 1η Ιουνίου 2023 στη συνταγογράφηση φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του Ταμείου PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 22 Μάιος 2023 05:51

ΕΔΟΕΑΠ 

19/05/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Φάρμακα: Τι αλλάζει από 1ης Ιουνίου
για τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ

Το 55% της δαπάνης αφορά στα δωρεάν ΦΥΚ και ειδικών παθήσεων

Οι γιατροί, σε συνεργασία με τον ασφαλισμένο συνεχίζουν να συνταγογραφούν  το φάρμακο που χρειάζεται ο ασθενής ή ο χρόνιος πάσχων, είτε αυτό είναι πρωτότυπο είτε γενόσημο, προκειμένου να αποκαταστήσει και να διασφαλίσει την υγεία του. Και η συμμετοχή του ασφαλισμένου εξακολουθεί να είναι η ίδια (25%, 10% και 0%, ανάλογα με την πάθηση και τα δωρεάν παρεχόμενα ΦΥΚ. Τα μηδενικής συμμετοχής αντιστοιχούν στο 55% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης).

Ωστόσο από 1ης Ιουνίου, εάν δεν επιλεγεί το εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ φάρμακο με την ίδια δραστική ουσία, το ονομαζόμενο γενόσημο αλλά επιλεγεί το φάρμακο με την εμπορική ονομασία του οποίου έχει λήξει η παντέντα, δηλαδή το πρωτότυπο, ο ασφαλισμένος θα επιβαρυνθεί με τη διαφορά της τιμής. Έχει, όμως, δικαίωμα να επιλέξει όποιο θέλει σε συνεργασία με τον γιατρό του.

Πόσο θα επιβαρυνθεί ο ασφαλισμένος αν επιλέξει το κατά τεκμήριο ακριβότερο πρωτότυπο σκεύασμα; Θα επιβαρυνθεί με τη διαφορά της τιμής του σε σχέση με το εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ φάρμακο με την ίδια δραστική ουσία. Για την πλήρη ενημέρωση του ασφαλισμένου, θα αναγράφεται η διαφορά αυτή στο έντυπο της ηλεκτρονικής συνταγής.

Από τις υπηρεσίες του ΕΔΟΕΑΠ έχει υπολογιστεί ότι η διαφορά τιμής είναι κατά μέσον όρο 10%. Δηλαδή, για τα φάρμακα που μας συνταγογραφούν οι γιατροί, το κόστος των οποίων είναι σήμερα περίπου 4 εκατ. ευρώ ετησίως, η επιβάρυνση των ασφαλισμένων συνολικά θα φτάσει περίπου στις 400.000 ευρώ (δηλαδή η μέση επιβάρυνση είναι 1,2 ευρώ τον μήνα ανά ασφαλισμένο). Για να μην είναι μεγάλη η επιβάρυνση ορισμένων ασφαλισμένων, η Ιατρική Υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ θα εξετάζει τις περιπτώσεις σημαντικής επιβάρυνσης για κάποια πάθηση ώστε, αν χρειαστεί, να γίνουν διορθωτικές κινήσεις.

Η τιμή αποζημίωσης και η συμμετοχή των ασθενών θα εμφανίζονται στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ώστε να τις γνωρίζουν ο γιατρός και ο ασθενής κατά τη συνταγογράφηση και ο φαρμακοποιός κατά την εκτέλεση της συνταγής.

Αντιθέτως, για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση και θα συνεχίσουν να παρέχονται δωρεάν. Το ετήσιο κόστος των ΦΥΚ στον ΕΔΟΕΑΠ αγγίζει τα 4,8 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, από την συνολική δαπάνη 8,8 εκατ. ευρώ η μεταβολή στη συνταγογράφηση φαρμάκων αφορά περίπου στο 45% της δαπάνης  και για το υπόλοιπο 55% δεν αλλάζει τίποτα, καθώς τα ΦΥΚ θα συνεχίσουν να παρέχονται δωρεάν.

Επισημαίνεται ότι στον ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς την υποχρεωτικότητα του μέτρου, οι γιατροί σε συνεργασία με τον ασφαλισμένο συνταγογραφούν ήδη, εδώ και χρόνια σε ποσοστό 25-30%, φαρμακευτικά σκευάσματα, που ονομάζονται γενόσημα. Είτε επειδή αυτά θεωρούνται εξίσου καλά ή και πιο αποτελεσματικά από τα λεγόμενα πρωτότυπα είτε ακόμη γιατί υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Συνήθως δε όσο πιο προηγμένη υγειονομικά είναι μια χώρα, τόσο υψηλότερη είναι η κατανάλωση των εκτός πατέντας φαρμάκων με την ίδια δραστική ουσία, δηλαδή των λεγομένων γενόσημων.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους για το μέλλον του Οργανισμού, αναγκάζεται να ελέγξει  τη φαρμακευτική δαπάνη, επειδή αυτή σχεδόν τριπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια. Όπως πήρε μέτρα και για τις δαπάνες υγείας, που επίσης εκτοξεύτηκαν, λόγω της στροφής των ασφαλισμένων στα ακριβότερα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Το σύνολο της δαπάνης για την υγεία φτάνει στα 40 εκατ. ευρώ και πρέπει να εξοικονομήσουμε περίπου 2 εκατ. ευρώ ετησίως.

Παίρνουμε τώρα τα αναγκαία μέτρα, για να σταματήσουμε τη δραματική αυτή αύξηση, ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να είναι πρότυπο παροχών όχι μόνο για τους σημερινούς συνταξιούχους, αλλά και για τις νεότερες γενεές  Ο ΕΔΟΕΑΠ είναι η αλληλεγγύη όλων των γενεών. Είναι το κοινό μας σπίτι, το καλύτερο κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη και νοιάζεται για όλες και όλους μας.

ΥΓ:

Η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, σε συνεργασία με τις Ενώσεις των εργαζομένων, με κοινό τους υπόμνημα και αλλεπάλληλες συναντήσεις, διεκδικούν από την κυβέρνηση την εφαρμογή του clawback (επιστροφή δαπανών) από τις φαρμακευτικές εταιρείες, όπως γίνεται με τον ΕΟΠΥΥ. Ταυτοχρόνως, έχουμε ζητήσει την τροποποίηση της σύμβασης του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ για τα ΦΥΚ, ώστε να τα προμηθευόμαστε σε τιμές αρκετά χαμηλότερες. Μόνον έτσι ο ΕΔΟΕΑΠ θα είναι βιώσιμος μακροπρόθεσμα, βάζοντας φρένο στην εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης.

 

Από τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ

 
Απάντηση των Υγειονομικών στις δηλώσεις Κατρούγκαλου PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 19 Μάιος 2023 08:40

Αθήνα, 18 Μαΐου 2023

Δελτίο Τύπου

Σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην Υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε ότι προτίθεται να επαναφέρει το μέτρο της σύνδεσης των εισφορών με το εισόδημα και της επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες . Με βάση αυτή τη τοποθέτησή του έχουμε  να δηλώσουμε τα εξής :

Παρά τα καταστροφικά αποτελέσματα της λανθασμένης αυτής πολιτικής στο συνταξιοδοτικό του κ. Κατρούγκαλου , ο ίδιος τρία μόλις 24ωρα πριν την εκλογική διαδικασία, αποκαλύπτει  τις πολιτικές προθέσεις του χώρου που εκπροσωπεί όσον αφορά στην εξαθλίωση της μεσαίας τάξης και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Δεν ξεχνάμε την 12η Μαΐου 2016,  ημερομηνία ψήφισης του «νόμου Κατρούγκαλου» και ορόσημο της εγκληματικής καταστροφής  όλων των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων που είχε σαν αποτέλεσμα πέραν των άλλων και την μείωση των νέων συντάξεων κατά 40%.

Δεν ξεχνάμε επίσης ούτε τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων , την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών , την επιβολή του μέτρου της προσωπικής διαφοράς , ούτε την κατάργηση του κλάδου των μονοσυνταξιούχων και κατάρρευση της ανταποδοτικότητας των εισφορών μας.

Οι «διαψεύσεις» και τα ψελλίσματα του κ. Κατρούγκαλου περί προσωπικών απόψεων ούτε μας πείθουν ούτε μας καθησυχάζουν.

Οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν αντέχουν εκ νέου «φωστήρες» και «σωτήρες»   από όπου και αν προέρχονται.

 Οι Πρόεδροι των Υγειονομικών Συλλόγων       

 

      Πρόεδρος Π.Ι.Σ.                    Πρόεδρος E.O.O.                    Πρόεδρος Π.Φ.Σ.        Πρόεδρος Π.Κ.Σ. 

Αθανάσιος Εξαδάκτυλος     Αθανάσιος Α. Δεβλιώτης        Απόστολος Βαλτάς         Αθηνά Τραχήλη

 

 
O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στηρίζει τους υποψήφιους βουλευτές φαρμακοποιούς όλων των κομμάτων PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 19 Μάιος 2023 08:39

Αθήνα,  18 Μαΐου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ

ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

 Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου απέστειλε  την παρακάτω επιστολή στήριξης προς τους  Υποψηφίους Βουλευτές  συναδέλφους Φαρμακοποιούς  :

 «Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σας εύχονται καλή επιτυχία στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Η πολιτική έχει ανάγκη από ανθρώπους με γνώση των θεμάτων  που αφορούν την υγεία, με κοινωνική ευαισθησία και ανθρωποκεντρική προσέγγιση των προβλημάτων, χαρακτηριστικά που διαθέτετε ως επιστήμονας Φαρμακοποιός. 

Στηρίζουμε τον αγώνα σας και αποτελεί τιμή για τον κλάδο μας η συμμέτοχή σας στην εκλογική αναμέτρηση». 

 

Οι Συνάδελφοι που διεκδικούν την εκλογή τους είναι οι κάτωθι κατ΄ αλφαβητική σειρά:

 

Ονοματεπώνυμο

 

Πολιτικό κόμμα

 

ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗ

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

ΒΟΥΡΕΞΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 

ΠΑΣΟΚ

 

ΓΙΑΝΝΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

 

ΝΔ

 

ΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

ΝΔ

 

ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

 

ΚΚΕ

 

ΖΑΝΝΑΣ ΖΗΣΗΣ

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

ΖΑΝΝΙΑΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ

 

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

 

ΖΑΡΟΓΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

ΠΑΣΟΚ

 

ΖΕΙΜΠΕΚ ΧΟΥΣΕΙΝ

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

 

ΝΔ

 

ΚΑΡΡΑΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

(ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)

 

ΠΑΣΟΚ

 

ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΣΟΛΩΝ ΚΥΡΙΛΟΣ

 

ΠΑΣΟΚ

 

ΚΟΝΤΑΚΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

ΠΑΣΟΚ

 

ΚΟΥΛΚΟΥΔΙΝΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

 

ΝΔ

 

ΚΟΧΥΛΑ ΞΕΝΗ

 

ΚΚΕ

 

ΜΑΡΕΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

ΠΑΣΟΚ

 

ΜΕΞΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Η ΝΙΚΗ

 

ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

ΜΕΡΑ25

 

ΠΑΝΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΤΑ

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

ΝΔ

 

ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

 

ΠΑΣΟΚ

 

ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

ΠΑΣΟΚ

 

ΧΑΙΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΣΥΡΙΖΑ

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΜΕΡΑ25

Εκ του ΠΦΣ

 
Επιστολή Υπ.Υγείας προς τον ΠΦΣ λόγω της λήξης της θητείας του PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Μάιος 2023 06:17

Διαβάστε  την επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Πλεύρης, προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο λόγω της λήξης της θητείας του.

Πατήστε εδώ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 196