Γενικές ειδήσεις
ΕΟΠΥΥ - ΘΕΜΑ: « ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ» PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Ιούλιος 2017 08:16

ΕΟΠΥΥ - Αρ.Πρωτ.: ΔΒ4Γ/Γ55/13 /οικ.31613 - ΘΕΜΑ: « ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

ΚΑΙ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ»

 

ΣΧΕΤΙΚΟ : Το υπ΄αριθμ. ΔΒ4Γ/Γ55/12/οικ.30432/14-7-2017 έγγραφο

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου, ορίζουμε συμπληρωματικά ότι:

α) Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος του ως άνω εγγράφου, ορίζεται η 1/8/2017

και συγκεκριμένα για γνωματεύσεις που θα εκδοθούν από την ημερομηνία αυτή και

εντεύθεν.

β) Όσον αφορά την υποχρέωση του εδαφίου β΄της παρ.10 του κεφαλαίου Γ, ήτοι

την υποχρέωση σημείωσης της εκτέλεσης της γνωμάτευσης επί του βιβλιαρίου

υγείας με σφραγίδα και υπογραφή του εκτελούντος παρόχου, αυτή δεν είναι

υποχρεωτική στις περιπτώσεις αποστολής με ταχυμεταφορά. Στις περιπτώσεις

αυτές θα εκδίδεται εις διπλούν η εκτέλεση της γνωμάτευσης του

πληροφοριακού συστήματος του ΕΟΠΥΥ (edapy), θα υπογράφεται από τον

ίδιο το δικαιούχο ή από συγγενικό ή άλλο πρόσωπο το οποίο έχει συμπληρώσει

και επισυνάψει το ειδικό έντυπο στοιχείων για λογαριασμό του δικαιούχου

και το ένα φύλλο θα παραμένει στον ασφαλισμένο προκειμένου να επισυναφθεί

στο βιβλιάριο υγείας και να διατηρείται σε περίπτωση δευτερογενή ελέγχου.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 
Ενημέρωση για Νομοθετική επίλυση των αχρεωστήστως καταβληθεισών εισφορών σε ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 19 Ιούλιος 2017 13:22

 Αθήνα, 12 Ιουλίου 2017

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

                                

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θέμα: «Ενημέρωση για Νομοθετική επίλυση των αχρεωστήστως καταβληθεισών εισφορών σε ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ»

Συνάδελφοι, κατόπιν των συνεχών οχλήσεων του Π.Φ.Σ. προς τον αρμόδιο  Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο για το ζήτημα των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών από φαρμακοποιούς στα Ταμεία  ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ, ο υφυπουργός με κατεπείγον έγγραφό του ζήτησε να του αποσταλεί ομόφωνη πρόταση όλων των μερών (ΠΦΣ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ) για νομοθετική διάταξη επί σκοπώ της επίλυσης του ζητήματος.

Την Δευτέρα, 10.7.2017, έλαβε χώρα στα γραφεία του ΤΕΑΥΦΕ, συνάντηση των εκπροσώπων του Π.Φ.Σ. και των ΤΕΑΥΦΕ και ΤΑΥΦΕ, παρουσία των νομικών τους συμβούλων. Για τον Π.Φ.Σ. παρέστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.κ. Σεραφείμ Ζήκας, Αθανάσιος Παπαθανάσης και Ηλίας Χαλιγιάννης, καθώς και ο νομικός σύμβουλος του Π.Φ.Σ., κ. Ηλίας Δημητρέλλος

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να συμφωνηθεί κοινά αποδεκτή πρόταση προς τον κ. Υφυπουργό για νομοθετική διάταξη επί σκοπώ της επίλυσης του ζητήματος, λόγω της αρνητικής και αντιπαραγωγικής στάσης των εκπροσώπων του ΤΕΑΥΦΕ.

Αντιθέτως υπήρξε πλήρης συμφωνία με τους εκπροσώπους του ΤΑΥΦΕ, με τους οποίους καταλήξαμε να υποβάλουμε προς τον κ. Υφυπουργό νομοθετική διάταξη, καθώς και εναλλακτική αυτής σε περίπτωση που η πρώτη δεν γίνει αποδεκτή, για την οριστική επίλυση του ζητήματος, που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετό καιρό τον κλάδο μας.

Παράλληλα αποστείλαμε δεύτερο έγγραφο προς τον κ. Υφυπουργό για άμεση συνάντηση μαζί του για την επίλυση του συνόλου των ζητημάτων αρμοδιότητάς του.

Ευελπιστούμε ότι ο κ. Υφυπουργός θα υιοθετήσει την κοινή πρόταση του Π.Φ.Σ. με το ΤΑΥΦΕ, με γνώμονα την εξασφάλιση του δίκαιου και νομίμου αιτήματος των φαρμακοποιών αλλά και του δημοσίου συμφέροντος.

Με εκτίμηση

ΕΚ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Π.Φ.Σ.

 
ΕΟΠΥΥ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 17 Ιούλιος 2017 10:44

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ πατήστε εδώ.

 
ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΡΙΛΊΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΟΠΥΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 11 Ιούλιος 2017 05:49

 

                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΦΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΡΙΛΊΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΟΠΥΥ

        

                                                                                                                 Αθήνα 10 . 7 . 17

Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι οι προτάσεις που διαμορφώθηκαν , κατά την επίσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα (6.7.2017) αντιπροσωπείας μελών του ΠΦΣ στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη και υπηρεσιακούς παράγοντες, έγιναν αποδεκτές.

         Οι προτάσεις αφορούσαν την δραστική μείωση των περιπτώσεων των περικοπών και συνεπώς και των ενστάσεων, οι οποίες ομολογουμένως έχουν ταλαιπωρήσει και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν χιλιάδες φαρμακοποιών ανά την Ελλάδα.

         Oι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ πλέον θα δέχονται να προσκομίζει ο φαρμακοποιός, αφού πρώτα ενημερώνεται ,τα δικαιολογητικά πριν γίνει η περικοπή και με τον τρόπο αυτόν θα αποσυμφορηθεί η όλη η διαδικασία των ελέγχων και θα επιτευχθεί συντομότερος χρόνος πληρωμής, από το να γίνει μια ένσταση και να περάσει από την επιτροπή ελέγχου.

         Συγκεκριμένα αυτό θα ισχύει στις περιπτώσεις :

α) όπου δεν υπάρχουν οι υπογραφέςτου παραλήπτη

β ) όπου λείπει η διάγνωση ΣΔ ή λείπει ο τύπος του ΣΔ.

Επίσης προς το παρόν δεν θα περικόπτονται γνωματεύσεις ΣΔ , οι οποίες εκτελέστηκαν για το ίδιο όνομα μέχρι δύο φορές στον ίδιο μήνα.

Σημειωτέον θα ακολουθείτε, ως προς τα δικαιολογητικά , τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως σας είχαμε ανακοινώσει .

Όπως διευκρινίστηκε, αυτό θα ισχύει προς το παρόν για τις υποβολές Φεβρουαρίου και για τις υποβολές Ιανουαρίου που ακόμα δεν έχουν εκκαθαριστεί.

Για τα θέματα αυτά Θα υπάρξει ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

         Τέλος , ζητήθηκε και έγινε δεκτό , να υπάρξουν επεξηγηματικές οδηγίες σε εγχειρίδιο, που θα διαμορφωθεί με τη συνεργασία ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ , και το οποίο θα είναι για κάθε φαρμακείο ένα σημαντικό βοήθημα στη σωστή εκτέλεση των γνωματεύσεων.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΗΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Το ποσό της εξόφλησης συνταγών ΕΟΠΥΥ μηνός Απριλίου, θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς μας και στους λογαριασμούς των διανεμητικών αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου, αργά το μεσημέρι.

           

                                                    Αντιπροσωπεία ΠΦΣ                    

 

 
Απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει την υπουργική απόφαση για την ίδρυση φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς. PDF Εκτύπωση E-mail
Σάββατο, 08 Ιούλιος 2017 08:04

Με την υπ’ αριθμ. 1804/2017 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε δεκτή η αίτηση ακυρώσεως που είχε ασκήσει ο ΠΦΣ και ακυρώθηκε η υπ’ αριθμ. Γ5(β)/Γ.Π.οικ.36277/20.05.2016 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Υγείας («Ρυθμίσεις επαγγέλματος Φαρμακοποιού – Ίδρυση Φαρμακείου») (ΦΕΚ τ. Β΄ αριθμ. 1445/23.05.2016), με την οποία προβλεπόταν η δυνατότητα ίδρυσης Φαρμακείων από μη Φαρμακοποιούς.

Ειδικότερα, με την ως άνω απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε την 06.07.2017, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας υιοθετεί τον πρώτο λόγο ακυρώσεως που πρόβαλε, ο οποίος αφορά την αντισυνταγματικότητα της νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως, δεδομένου ότι τα θέματα ίδρυσης και οργάνωσης Φαρμακείων δεν μπορεί να ρυθμίζονται με Υπουργικές Αποφάσεις αλλά απαιτούνταν προεδρικό διάταγμα.

Η ανωτέρω απόφαση κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντική, αφού κωλύει τα σχέδια για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού, που θα επέφερε σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

 
ΕΟΠΥΥ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ_ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017 08:47
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Αθήνα 30/6/2017
 
Σάς ενημερώνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ προέβη στην έκδοση της με αρ. 636/376/31-5-2017 Απόφασης του ΔΣ (ΦΕΚ 2181/Β/27-6-2017), σχετικά με τις τιμές αποζημίωσης αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για μεσογειακή αναιμία.
 
Κατόπιν έγκρισης του Υπουργού Υγείας ορίζεται χρονικό διάστημα προσαρμογής των παρόχων είκοσι (20) ημερών από την έκδοση του ΦΕΚ 2181/Β/27-6-2017 (μέχρι 17/7/2017), μετά την πάροδο του οποίου θα είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του.
 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
 
Κατάλογος ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης ΜΗΣΥΦΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017 08:32

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ο κατάλογος ενδεικτικών τιμών λιανικής πώλησης ΜΗΣΥΦΑ, ο οποίος ισχύει από την ανάρτησή του.

Όπως αναφέρει η Υπουργική Απόφαση, "η ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης των ΜΗΣΥΦΑ δεν είναι υποχρεωτική για τα κατά το νόμο δικαιούμενα πρόσωπα διάθεσης των φαρμάκων αυτών".

Σε ό,τι αφορά στις Μεταβατικές Διατάξεις

1. Οι Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) και Παραγωγής φαρμάκων υποχρεούνται για όλα τα προϊόντα ΜΗΣΥΦΑ που παράγονται μετά την ανάρτηση του Καταλόγου Ενδεικτικών Τιμών Λιανικής Πώλησης, να αναγράφουν πάνω στην συσκευασία του ανωτέρω φαρμακευτικού προϊόντος την φράση «Ενδεικτική Τιμή Λιανικής Πώλησης» συνοδευόμενη από την τιμή που προκύπτει από τον αναρτημένο κατάλογο του άρθρου 3.

2. Η αναγραφόμενη ως «λιανική τιμή» στις συσκευασίες προϊόντων ΜΗΣΥΦΑ που έχουν ήδη παραχθεί, ισχύει ως «ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης» κατά την έννοια του άρθρου 86 του ν.4472/2017 (Α’74)

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΜΗΣΥΦΑ_ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ.pdf

ΜΗΣΥΦΑ_ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ.xlsx

 
ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΣ/ΠΦΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ Κ. ΜΠΕΡΣΙΜΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 16:00

Αντιπροσωπεία του ΠΦΣ, αποτελούμενη από τους Βαλτά Απόστολο, Δαγρέ Ιωάννη, Ζήκα Σεραφείμ, Παπαθανάση Αθανάσιο και Τσικανδηλάκη Ιωάννη, επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και μετά το τέλος της συνάντησης συναντήθηκε με τον προϊστάμενο διεύθυνσης εκκαθάρισης ΕΟΠΥΥ τον κ. Μπαθρέλλο, για να συζητήσει θέματα που αφορούν στα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις περικοπές και την καθυστέρηση των  πληρωμών  των αναλωσίμων, του υγειονομικού υλικού,  των διαιτητικών σκευασμάτων και των ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καθώς και το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μας δήλωσε ότι είχε ήδη αποφασιστεί και ενημερωθεί η προηγούμενη διοίκηση του ΠΦΣ, ότι η αντιμετώπιση των περικοπών θα γινόταν ή με αποδοχή της περικοπής και έκδοσης πιστωτικού τιμολογίου ή διαφορετικά με τη διαδικασία της ένστασης.  

Στο πλαίσιο αυτό προσπαθήσαμε να επιλύσουμε κατά το δυνατόν περισσότερα προβλήματα προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι ή όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάδελφοι και για να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας τέθηκε το θέμα των χιλιάδων περικοπών που κυρίως αφορούν σε:

- έλλειψη υπογραφής παραλήπτη στη χειρόγραφη γνωμάτευση του ιατρού.

- έλλειψη διάγνωσης στην χειρόγραφη γνωμάτευση ή απλή αναγραφή του ΣΔ χωρίς να αναγράφεται ο τύπος Ι ή ΙΙ ή και υποκατηγορίες του.

- υπέρβαση της μηνιαίας η διμηνιαίας ποσότητος αναλώσιμων ΣΔ σύμφωνα με τις κανονιστικές διατάξεις για τις ποσότητες ανάλογα με την αγωγή.

- έλλειψη υπογραφής και σφραγίδας φαρμακείου.

- κ.α.

Εκ μέρους των παρισταμένων ζητήθηκε να γίνουν περικοπές μόνο για περιπτώσεις που ζημιώνεται ο Οργανισμός από δόλο,

Περισσότερα...
 
Φάρμακα που εξετάζονται από Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους 29-06-2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 07:52

ΕΟΠΥΥ - Αρ. Πρωτ.: οικ. 27463/29-06-2017 - Θέμα: «Σχετικά με φάρμακα που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους».

Σχετικά: 1. Η Υ.Α. Γ5(α)/39260/26.05.2017 (ΦΕΚ Β’ 1863) Θετικός Κατάλογος Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων
2. Το με αρ. πρωτ. οικ.14129/30.03.2017 (ΑΔΑ: ΩΞ4ΧΟΞ7Μ-ΛΛ6) έγγραφο σχετικά με φάρμακα που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους
3. Η Υ.Α. 3457/16.01.2014 (ΦΕΚ Β’ 64) αρ.11 παρ.4
4. Το υπ΄ αρ. πρωτ. ΔΒ4Α/Γ32/οικ.8774/01.03.2017 (ορθή επανάληψη 15.03.2017) έγγραφο σχετικά με παραλαβή σημειωμάτων επιτροπών
5. Το υπ΄ αρ. πρωτ. ΔΒ4Α/Γ32/οικ.12075/17.03.2017 έγγραφο σχετικά με κατάθεση δικαιολογητικών στις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους ΕΟΠΥΥ.
6. Το υπ΄ αρ. πρωτ. ΔΒ4Α/Γ31/6/οικ.1267/04.01.2017 έγγραφο αναφορικά με οδηγίες λειτουργίας Γραμματείας Επιτροπών Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους
7. Το υπ΄ αρ. πρωτ ΔΒ4Α /Γ99/οικ.18880/05.05.2017 (ΑΔΑ: 6Υ4ΟΟΞ7Μ-ΞΣΠ) έγγραφο σχετικά με αποστολή αιτημάτων για έγκριση φαρμάκων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις Επιτροπές Φαρμάκων Υψηλού Κόστους ΕΟΠΥΥ
8. Το υπ΄ αρ. πρωτ. Γ32/οικ.14111/30.03.2017 έγγραφο σχετικά με πρότυπο γνωμάτευσης που αφορά στο ραδιοφάρμακο XOFIGO
9. Το υπ΄ αρ. πρωτ. Γ32/43972/15/13.06.2017 έγγραφο σχετικά με πρότυπο γνωμάτευσης που αφορά στα νευρολογικά φάρμακα BOTOX-DYSPORT-NEUROBLOC

Σε συνέχεια της έκδοσης Θετικού Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (σχετικό 1) και με βάση τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης 3457/16.01.2014 (σχετικό 3), τα φάρμακα που θα εξετάζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης τους και αφορούν σε εκτέλεση συνταγών στα φαρμακεία του Οργανισμού θα είναι τα κάτωθι:

Περισσότερα...
 
Επανακαθαρισμός τιμών αποζημίωσης σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη και μεσογειακή αναιμία. PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 30 Ιούνιος 2017 06:13

ΦΕΚ: Τεύχος Β’ 2181/27.06.2017
Αριθμ. απόφ. 636/376/31-05-2017 (7) 
Επανακαθαρισμός τιμών αποζημίωσης σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη και μεσογειακή αναιμία. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ 
Έχοντας υπόψη: 
1. Τις διατάξεις των άρθρων 9 και 18 του ν. 2690/1999 (ΦΕΚ 45/τ.Α ́/09.03.1999). 
2. Τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 3918/ 2011(ΦΕΚ 31/ τ.Α ́/2-3-2011) «Περί συστάσεως του ΕΟΠΥΥ». 
3. Τις διατάξεις του ν. 4238/2014 (ΦΕΚ 38/τ.Α’/17.2.2014) «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και λοιπές διατάξεις».

4. Τη με αριθ. Α2β/Γ.Π.36616/11-12-2015 απόφαση του Υπουργού Υγείας (ΦΕΚ 911/τ.ΥΟΔΔ/14-12-2015) περί διορισμού του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ. 
5. Την αριθ.615/375/29-05-2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ περί καθορισμού τιμών αποζημίωσης στα εγκεκριμένα από τον ΕΟΠΥΥ σκευάσματα ειδικής διατροφής.

6. Τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 34 του ν. 4447/2016 (ΦΕΚ 241/ τ.Α ́/23-12-2016). 
7. Την ανάγκη για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία των Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το γεγονός ότι με την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, αποφασίζει: 
Τον επανακαθορισμό τιμών αποζημίωσης σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη και μεσογειακή αναιμία όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται στους επισυναπτόμενους πίνακες, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσης. 

Οι εν λόγω τιμές αποζημίωσης θα ισχύουν κατά το απολύτως αναγκαίο μεταβατικό διάστημα, που θα απαιτηθεί ώστε να ισχύσει, σύμφωνα με τον ν. 4472 (ΦΕΚ 74/Α/19.5.2017), άρθρο 95, η τιμολόγηση με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές αγοράς σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή την επιτυχή κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Επισημαίνεται ότι θα ισχύει η χαμηλότερη τιμή κάθε φορά. 

Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω τιμές είναι υποχρεωτικές για τους συμβαλλόμενους παρόχους και οποιαδήποτε μετακύλιση κόστους σε βάρος των ασφαλισμένων, αποτελεί παράβαση συμβατικών όρων και επισύρει τις σχετικές κυρώσεις. 

ΠΙΝΑΚΑΣ 1. ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΔΙΑΒΗΤΗ 
ΕΙΔΟΣ 
ΤΙΜΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ (ΜΕ ΦΠΑ) 
   
ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ 25 STRIPS 
9,75€/25ΤΜΧ 
ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ 50 STRIPS 
19,50€/50ΤΜΧ 
ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ 100 STRIPS 
39,00€/100ΤΜΧ 
   
ΒΕΛΟΝΕΣ ΦΥΣΙΓΓΟΣΥΡΙΓΓΩΝ 50 ΤΕΜ 
4,59€/50ΤΜΧ 
ΒΕΛΟΝΕΣ ΦΥΣΙΓΓΟΣΥΡΙΓΓΩΝ 100 ΤΕΜ 
9,18€/100ΤΜΧ 
   
ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ25ΤΕΜ 
1,15€/25ΤΜΧ 
ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ 50 ΤΕΜ 
2,30€/50ΤΜΧ 
ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ 100 ΤΕΜ 
4,59€/100ΤΜΧ 
ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ 150 ΤΕΜ 
6,89€/150ΤΜΧ 
ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΡΕΣ 200 ΤΕΜ 
9,18€/200ΤΜΧ 
   
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΑΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ-ΚΑΘΕΤΗΡΕΣ ΕΓΧΥΣΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ 
13,00€/ΤΜΧ 
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΑΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ-ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ 
2,85€/ΤΜΧ 
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΑΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ-ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΓΛΥΚΟΖΗΣ 
46,60€/ΤΜΧ 

ΠΙΝΑΚΑΣ 2. ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ 
ΕΙΔΟΣ 
ΤΙΜΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ (ΜΕ ΦΠΑ) 
Καθετήρας αποσιδήρωσης 
13,00€/ΤΜΧ 
Πεταλούδες αποσιδήρωσης πλάγιας τοποθέτησης 
1,50€/ΤΜΧ 
Πεταλούδες αποσιδήρωσης κάθετης τοποθέτησης 
6,50€/ΤΜΧ. 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Μαρούσι, 8 Ιουνίου 2017 
 
Ο Πρόεδρος

 

 
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 115