Γενικές ειδήσεις
ΕΔΑΠΥ ΠΑΡΟΧΩΝ - ΕΚΔΟΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Σεπτέμβριος 2017 20:36

 

ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΠΟ COURIER ΣΤΙΣ 22/9.

 

 

 

Η κατάθεση των φακέλων θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα 25/9 στα γραφεία του Συλλόγου. Ώρες κατάθεσης καθημερινά 9:00 με 15:00.
 
Η υποβολή αναλωσίμων Αυγούστου έχει ενεργοποιηθεί και λειτουργεί.
 
Προχωράτε κανονικά στην υποβολή της περιοδού με το γνωστό τρόπο.
 
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Π.Φ.Σ. , το αιτούμενο ποσό στο τιμολόγιο κάθε υποβολής στο E-ΔΑΠΥ, οφείλει να είναι το τελικό ποσό ανά ΦΠΑ, όπως εμφανίζεται στην εφαρμογή E-ΔΑΠΥ μετά την παρακράτηση rebate. (Κοιτάμε στην τελευταία στήλη δεξιά στον πίνακα με την ανάλυση των ποσών μετά τον έλεγχο υποβολής). Είναι τα ίδια ποσά που θα εισάγουμε στα φορολογικά παραστατικά. Επομένως δεν απαιτείται έκδοση πιστωτικού τιμολογίου.
 
Rebate έχουν οι υποβολές άνω των 1000 ευρώ για παροχή υγειονομικού υλικού (αναλώσιμα ΣΔ, κτλ) και άνω των 1500 ευρώ για τα συμπληρώματα ειδικής διατροφής.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΩΝ EΔΑΠΥ ΜΗΝΟΣ 08/2017

Σας ενημερώνουμε, ότι δυνάμει της υπ’ αριθ.1089/Συν.408/15.09.2017 (ΑΔΑ:Ψ7Ρ9ΟΞ7Μ-Φ10) Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Αύγουστο , έως την 02/10/2017, ημέρα Δευτέρα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 


 

 
 

 

 

 
 
 


 
 
ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΔΑΠΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 11:23
 

Αθήνα,13.9.2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Αρ. Πρωτ.3287

ΝΠΔΔ

 

ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΔΑΠΥ

               Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από συναντήσεις μελών του ΔΣ του ΠΦΣ με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ και την ιδιωτική εταιρεία (στον Ασπρόπυργο), η οποία επεξεργάζεται και ψηφιοποιεί τις υποβολές της σύμβασης των Αναλωσίμων Σ.Δ., των Σκευασμάτων Διαιτητικής Διατροφής & των Ακουστικών, Ορθοπεδικών, Αναπνευστικών Συσκευών κτλ, σας κοινοποιούμε τα βήματα τα οποία ακολουθούνται μέχρι ο φάκελος της υποβολής να φτάσει στις ΠΕΔΙ για να ελεγχθεί και να εκδοθεί ένταλμα πληρωμής μας.

Τα βήματα είναι τα εξής:

Περισσότερα...
 
ΠΕ.ΔΙ. ΕΟΠΥΥ ΒΕΡΟΙΑΣ: Ρύθμιση θέματος έλλειψης αυτοκόλλητων ταινιών γνησιότητας (Barcodes). PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017 14:56

Σύμφωνα με την 1015/404/04.09.2017 (ΑΔΑ : 7Ν53ΟΞ7Μ-ΟΣΒ) απόφαση του Δ.Σ.  ρυθμίζεται το θέμα της έλλειψης των αυτοκόλλητων ταινιών γνησιότητας, που παρατηρήθηκε κατά την εκκαθάριση των

υποβολών Ιανουαρίου-Μαρτίου και είναι σίγουρο ότι υπάρχει και τους επόμενους μήνες.

Η έλλειψη θα θεραπεύεται με υπεύθυνη δήλωση  του νομίμου εκπροσώπου του συμβεβλημένου παρόχου στην οποία θα δηλώνεται η χορήγηση στους δικαιούχους του συνόλου των ποσοτήτων των υλικών της υποβολής που στις αντίστοιχες γνωματεύσεις δεν συνοδεύονται από αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας.

 

Τμ. Παροχών

2331078180-2331078194

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ .doc & ΕΔΩ .pdf

 
ΕΟΠΥΥ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΩΝ ΕΔΑΠΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017 14:49

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΑΠΥ 8 - 9 -2017

 
ΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΩΣ 30 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΕΟΠΥΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 05:42
Σάς ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το παράρτημα άρθρου 15 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας, όπως αποτυπώνεται στο ΦΕΚ 3054/2012 το οποίο επισυνάπτεται δεν θα αποζημιώνονται ποσά έως 30 ευρώ για τα παρακάτω είδη: ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ_ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ_ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ   ΚΛΠ
 
ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ 21 ΕΩΣ 40 ΤΟΥ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΑΦΟΡΑ _ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
 
(Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας κυρίως σε ζώνες οσφύος  και aerochamber τα οποία ενδεχομένως να τιμολογούνται κάτω των 30 ευρώ. ) 
 
alt
 
ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΟΦ ΠΕΡΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΩΛΗΣΗ ΜΥΣΥΦΑ ΑΠΟ SUPER MARKET PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 04 Σεπτέμβριος 2017 11:20

                                                                                          Αθήνα, 04 Σεπτεμβρίου 2017     

Αριθμ. Πρωτ. 3104

 

Προς: Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

 

Κοινοποίηση:

  1. 1.Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός
  2. 2.Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Διεύθυνση Ελέγχου παραγωγής και κυκλοφορίας προϊόντων)

 

Θέμα: «Ενημέρωση για απόφαση του Ε.Ο.Φ. για επιβολή χρηματικού προστίμου σε κατάστημα γενικού εμπορίου κατόπιν καταγγελίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου για παράνομη πώληση ΜΗΣΥΦΑ»

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Χίου διαβίβασε στον Π.Φ.Σ. καταγγελία ότι κατάστημα γενικού εμπορίου εδρεύον στην Χίο πωλεί παρανόμως ΜΗΣΥΦΑ και δη Depon σε ταμπλέτες και σε διαλυόμενες ταμπλέτες.

Ο Π.Φ.Σ. διαβίβασε πάραυτα την εν λόγω καταγγελία στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Διεύθυνση Ελέγχου παραγωγής και κυκλοφορίας προϊόντων) και κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υγείας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αιτούμενος την κατά νόμο τιμωρία της εν λόγω επιχείρησης, καθώς επίσης να ελεγχθεί η πηγή από την οποία η εν λόγω επιχείρηση προμηθεύεται παρανόμως τα προς πώληση ΜΗΣΥΦΑ, και να επιβληθούν οι κατά νόμον κυρώσεις στους προμηθευτές.

Δυνάμει του υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 21843,37084,44994/11.8.2017 έγγραφο του Ε.Ο.Φ. (αρ. πρωτοκόλλου Π.Φ.Σ. 3096/04.9.2017) λάβαμε γνώση ότι ο Ε.Ο.Φ. ενεργώντας σε σύντομο χρονικό διάστημα, πρότεινε στον Υπουργό Υγείας την επιβολή χρηματικού προστίμου στην εν λόγω επιχείρηση, κατόπιν της υπ’ αριθμόν 0-243/9η Συνεδρίαση/17.7.2017 αποφάσεως του Δ.Σ. του Ε.Ο.Φ.

Η πώληση ΜΗΣΥΦΑ αποκλειστικά και μόνο από τα φαρμακεία προβλέπεται από τις κάτωθι κείμενες διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας:

            α) Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 4 του Ν. 1963/1991 το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και χορηγείται δια χειρός φαρμακοποιού.

β)

Περισσότερα...
 
ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ e-ΔΑΠΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 31 Αύγουστος 2017 19:15

Αθήνα 31-8-2017
Αρ. Πρωτ. 3081 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι:

1. Οι νέες γνωματεύσεις αναλωσίμων Σ.Δ. και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής που θα εκδοθούν από 1/9/2017 και εντεύθεν θα έχουν προθεσμία εκτέλεσης δέκα ημέρες από την έκδοσή τους. Ο ανωτέρω περιορισμός του δεκαημέρου ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ για τα υπόλοιπα χορηγούμενα είδη που περιλαμβάνονται στην σύμβασή μας με τον ΕΟΠΥΥ π.χ. οξυγόνα, αναπνευστικές συσκευές, ορθοπεδικά είδη κ.λπ..


Για γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί έως 31/8/2017 ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ, αλλά θα μπορούν να εκτελεστούν στο διάστημα που αναφέρεται στις γνωματεύσεις (δηλ. 1 ή 2 μήνες , όπως ισχύει έως σήμερα).

Το μήνυμα που σας ενημερώνει , για το πότε ο ασφαλισμένος προμηθεύτηκε προϊόντα ΜΗΝ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ υπόψη σας, για τις γνωματεύσεις από 1/9/2017 και μετά ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ που έχουν εκδοθεί έως 31/8/2017.

2. Με έγγραφό του ο ΕΟΠΥΥ μας ενημέρωσε ότι μέχρι 10/9/2017 οι Υποβολές Αυγούστου ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του edapy.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ                       ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

 
ΠΦΣ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 31 Αύγουστος 2017 05:45
Αθήνα, 30.8.2017 

Αρ. Πρωτ. 3078

ΠΡΟΣ
Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

ΘΕΜΑ: Eνημέρωση για την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Σε κλίμα κατανόησης από πλευράς Υπουργού Υγείας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη.


Στην συζήτηση που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ετέθη καταρχήν το θέμα του ιδιοκτησιακού και οι εξελίξεις μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί την Υπουργική Απόφαση.

Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι η Απόφαση αυτή επιβλήθηκε στην χώρα μας και δεν περπάτησε διότι δεν προσέλκυσε επενδυτές..

Από πλευράς ΠΦΣ προτάθηκε να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα το μοντέλο της Γερμανίας όπου το 51% το κατέχει αποκλειστικά ο Φαρμακοποιός.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως πρέπει να αναζητηθεί μια νέα λύση που θα είναι σύμφωνη με τα δεδομένα της σημερινής πραγματικότητας και του ευρωπαϊκού δικαίου.

O Πρόεδρος του ΠΦΣ έθεσε και το θέμα των ΜΗΣΥΦΑ και τόνισε πως η ανώτατη νοσοκομειακή τιμή κατοχυρώνει τις κρατικές δομές ως προς τις δαπάνες τους , αλλά από την άλλη πλευρά η ενδεικτική λιανική τιμή χωρίς την καθιέρωση κανόνων στην χονδρική τιμή δημιουργεί ανισορροπίες στην αγορά.

Ο υπουργός συμφώνησε ότι υπάρχει πρόβλημα στην αναγραφόμενη ενδεικτική τιμή ενώ οι φαρμακοποιοί συμπλήρωσαν πώς η απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ, ουσιαστικά ζημιώνει τον φαρμακοποιό χωρίς όφελος για τον πολίτη και με μοναδικό ωφελημένο την Βιομηχανία .

Περισσότερα...
 
ΠΦΣ: ΝΟΜΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 29 Αύγουστος 2017 12:01

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - ΝΠΔΔ

   Αριθμ. Πρωτ. 3065/29-8-2017

Προς : 1. Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Χώρας

2. Περιφέρειες της Χώρας (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής    Μέριμνας) 

Κοινοποίηση: Υπουργείο Υγείας (Διεύθυνση Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας, Τμήμα Β΄)

Θέμα: «Νομικό Σημείωμα για την έκδοση αδειών λειτουργίας φαρμακείου από τις οικείες Περιφέρειες μετά την ακύρωση της ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό από το ΣτΕ»

Κατόπιν της υπ’ αριθμόν 1804/2017 αποφάσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, δυνάμει της οποίας έγινε δεκτή η αίτηση ακυρώσεως του 
Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ακυρώθηκε η υπ’ αριθμόν Γ5(β)/Γ.Π.οικ.36277/20.5.2016 απόφαση των Υπουργών Υγείας και Οικονομικών «Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου», ο Υπουργός Υγείας εξέδωσε την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου Γ5(β)/Γ.Π./61495/17.8.2017 απόφασή του. Στην εν λόγω απόφαση αναφέρεται ότι ένεκα της ακυρώσεως της ως άνω ΚΥΑ «παρακαλούμε οι αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειών να μην προχωρήσουν σε έκδοση ατομικών διοικητικών πράξεων που βασίζονται στην ακυρωθείσα κανονιστική πράξη».

Θα πρέπει να τονισθεί ότι οι όροι και προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας λειτουργίας φαρμακείου από την οικεία Περιφέρεια δεν προβλέπονταν στην ακυρωθείσα ΚΥΑ, αλλά σε άλλες διατάξεις της φαρμακευτικής νομοθεσίας και δη στις διατάξεις των άρθρων 4 και 5 του Ν. 1963/1991 (ΦΕΚ Α΄ 138) ως το τελευταίο άρθρο έχει αντικατασταθεί με το άρθρο 219 του Ν. 4281/2014 (ΦΕΚ Α΄160), καθώς και στις διατάξεις του Ν. 5607/1932 ως έχει ισχύει σήμερα. Συνεπώς η έκδοση της άδειας λειτουργίας φαρμακείου αποτελεί ατομική διοικητική πράξη στην οποία η Διοίκηση πρέπει να προβεί, αν συντρέχουν φυσικά οι όροι και προϋποθέσεις που ορίζει η κείμενη φαρμακευτική νομοθεσία και επουδενί επηρεάζεται η έκδοση αυτή από την ακύρωση της ανωτέρω ΚΥΑ.

Περισσότερα...
 
ΠΦΣ : ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 24 Αύγουστος 2017 10:53

 Αθήνα, 23 Αυγούστου 2017

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

                               ΝΠΔΔ

Αριθμ. Πρωτ. 3036

Προς : Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας

Θέμα: «Περί δημοτικών Κοινωνικών Φαρμακείων»

Επί του ερωτήματος που τίθεται στο υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 193/03.8.2017 έγγραφό σας (αρ. πρωτοκόλλου Π.Φ.Σ. 2863/3-8-2017) αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, επαγόμεθα τα κάτωθι:

Το τελευταίο διάστημα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει καταστεί δέκτης αναφορών από Φαρμακευτικούς Συλλόγους ότι ορισμένοι Δήμοι στην χώρα έχουν εξαγγείλει την ίδρυση, στελέχωση και λειτουργία δημοτικών κοινωνικών φαρμακείων σε συνεργασία και με πόρους των οικείων Περιφερειών.

Εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν υφίσταται θεσμοθετημένο, καθορισμένο και σαφές πλαίσιο σύμφωνα με την κείμενη φαρμακευτική νομοθεσία το οποίο να ορίζει την ίδρυση και λειτουργία των κοινωνικών φαρμακείων εν γένει.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 117