ENΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΦΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 17 Ιανουάριος 2014 13:48

 

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2014

Για μια ακόμη φορά ο κλάδος βρέθηκε σε κατάσταση συναγερμού αντιμετωπίζοντας σοβαρά και σημαντικά θέματα που θα έβλαπταν τα φαρμακεία μας.

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιανουαρίου, πληροφορηθήκαμε ότι ήταν προς υπογραφή Υπουργική Απόφαση η οποία άφηνε ανεξέλεγκτες τις εκπτώσεις από την φαρμακοβιομηχανία και καταργούσε την πίστωση των 60 ημερών .

Η αντίδραση του ΠΦΣ ήταν άμεση και στις 10 το βράδυ, ειδοποιήθηκαν τα μέλη του ΔΣ για έκτακτη συνεδρίαση, την επομένη ημέρα. Στην συνεδρίαση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ και ο πρόεδρος του ΦΣΑ.

Από το πρωί της Πέμπτης υπήρξε έντονη κινητικότητα και πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για να μη προχωρήσει η υπογραφή της σχετικής Απόφασης.

Τελικά μετά από σύντονες ενέργειες, η Υπουργική Απόφαση στάλθηκε προς υπογραφή με την εξής διατύπωση διορθωμένη  στα συγκεκριμένα σημεία:

 

Νέο

Άρθρο 4:

Εκπτώσεις και Πιστώσεις

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

2………………….. Για  όλα τα υπόλοιπα φάρμακα οι παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς δύναται να παρέχουν έκπτωση μέχρι 10% προς τους φαρμακέμπορους, τα φαρμακεία και τους συνεταιρισμούς, με την προϋπόθεση της αναγραφής του ποσού της έκπτωσης στο τιμολόγιο πώλησης.

3. Οι παρασκευαστές, συσκευαστές και εισαγωγείς οφείλουν να παρέχουν στα φαρμακεία, φαρμακέμπορους και συνεταιρισμούς πίστωση, με την προϋπόθεση αναγραφής της στο τιμολόγιο πώλησης. Η παρεχόμενη πίστωση θα έχει διάρκεια τουλάχιστον δύο μηνών.

4. Η δυνατότητα των ίδιων ποσοστών έκπτωσης και του χρόνου της πίστωσης ισχύει και για τις φαρμακαποθήκες προς τα φαρμακεία με την προϋπόθεση αναγραφής στο τιμολόγιο πώλησης.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συνάδελφοι

Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες και πονηρές. Ο κλάδος παραμένει σε αγνωιστική ετοιμότητα σύμφωνα και με την απόφαση  της  ΓΣ του ΠΦΣ στις 12 Ιανουαρίου, αποφασισμένος να αποδείξει ότι διαθέτει τα αντανακλαστικά να αντιπαρέλθει οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή, με Ενότητα και Μαχητικότητα.

                                         ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ