Γενικές ειδήσεις
Μελέτη φαρμακοεπαγρύπνησης ΠΦΣ και ΑΠΘ για τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2021 06:36

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα,14 Οκτωβρίου 2021

Αριθμ. Πρωτ. 4568

Προς : Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από την αρχή της πανδημίας ο κλάδος στάθηκε δίπλα στον πολίτη αλλά και στην πολιτεία. Συμμετείχαμε ενεργά στην ενημέρωση του κοινού και βοηθήσαμε το κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Αυτό προσέθεσε ένα μεγάλο βάρος σε επίπεδο φόρτου εργασίας και όχι μόνο. Σήμερα η χώρα μας, όπως και όλο το βόρειο ημισφαίριο, προετοιμάζεται για το δεύτερο χειμώνα παρουσία του SARS-CoV2. Αυτό που διαφέρει σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι η εμβολιαστική κάλυψη σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Σε αυτό το πλαίσιο o Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προχώρα σε μια μεγάλη μελέτη αναφορικά με την ασφάλεια της επικείμενης τρίτης δόσης αλλά και την φαρμακοεπαγρύπνηση αναφορικά με τα εμβόλια. Ο στόχος της μελέτης αυτής είναι να καταγράψει τη συχνότητα και την ένταση όλων των εμφανιζόμενων, καταγεγραμμένων και μη, Ανεπιθύμητων Ενεργειών (ΑΕ) στον εμβολιαζόμενο πληθυσμό.
Πρωταρχικός στόχος είναι να επιβεβαιωθεί η συχνότητα και η ένταση των καταγεγραμμένων ΑΕ σε σύγκριση με τις μελέτες φάσης 3.

Δευτερεύων στόχος είναι να εντοπιστούν πιθανές μη καταγεγραμμένες ΑΕ, σοβαρές ή μη σοβαρές. Σημειώνεται ότι πρόταση αυτή εγκρίθηκε τόσο από την Επιστημονική Επιτροπή όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον συνάδελφο κ. Λευτέρη Τεπερικίδη και τον συνεργάτη του κ. Θεοδόση Θεοδοσίου. Την πρόταση συνυπογράφουν και οι φαρμακοποιοί κ.κ Ανδρέας Βίτσος, Κωνσταντίνος Λιάρας, Αντώνης Γεωργακόπουλος, Βασίλης Μπιρλιράκης και Διαμαντής Κλημεντίδης, οι οποίοι αποτελούν τα υπόλοιπα μέλη της επιστημονικής ομάδας που κατήρτισε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα εμβόλια έναντι της COVID-19 τον Δεκέμβριο 2020, αλλά και η συνάδελφος κα Άννα Σιδηροπούλου. Την ερευνητική ομάδα συντονίζει ως επιστημονικά υπεύθυνος ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Φαρμακευτικής του ΑΠΘ, κύριος Ιωάννης Βιζιριανάκης. Μάλιστα το πρωτόκολλο της μελέτης έχει εγκριθεί και από την επιτροπή βιοηθικής του ΑΠΘ. Πρόκειται για μια εξαιρετικά οργανωμένη προσπάθεια που έχει σαν απώτερο στόχο την ανάδειξη των επιστημονικών δεξιοτήτων του κλάδου μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της μελέτης στο σύνδεσμο που ακολουθεί.

https://covid.pharm.auth.gr/

Εκεί θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την προβλεπόμενη διαδικασία και να κάνετε την εγγραφή σας.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                                ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

 
ΦΣΘ: Στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το PHARMApoint 2021 PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2021 06:35

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171
Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη 13 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  

To PHARMA point… ΔΙΑ-φορετικό, ΔΙΑ-δραστικό, ΔΙΑ-δικτυακό στις 16 & 17 Οκτωβρίου

 

Σε μια χρονιά με ιδιαίτερο χαρακτήρα, το PHARMA point δίνει το δικό του «ΠΑΡΩΝ»! Η μεγάλη φαρμακευτική εκδήλωση αποκτάει φέτος ξεχωριστό χαρακτήρα, ΔΙΑ-φορετικό, ΔΙΑ-δραστικό, ΔΙΑ-δικτυακό και απευθύνεται στους φαρμακοποιούς όλης της Ελλάδας, τους φοιτητές Φαρμακευτικής, τους εκπροσώπους της φαρμακευτικής βιομηχανίας και του φαρμάκου.

Το μεγαλύτερο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση της Βόρειας Ελλάδας, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 16 & 17 Οκτωβρίου 2021 και τελεί υπό την αιγίδα των Τμημάτων Φαρμακευτικής ΑΠΘ και Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επιχειρεί, για ακόμη μία χρονιά, να καλύψει μέσα από το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμά του τις ανάγκες για ενημέρωση των φαρμακοποιών σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σε επαγγελματικά θέματα, αλλά και τα νέα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της φαρμακευτικής επιστήμης.

Το «παρών» στο συνέδριο θα δώσουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου, οι οποίοι, μέσα από τις εισηγήσεις τους, θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της έρευνας για νέα φάρμακα, θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν την καθημερινή επαφή των φαρμακοποιών με τους χρόνια πάσχοντες, θα παρουσιάσουν τις υπηρεσίες φαρμακείου και θα προτείνουν λύσεις σε καίρια ζητήματα του κλάδου των φαρμακοποιών.

Ειδικότερα φέτος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με προσήλωση στην ανάδειξη θεμάτων ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, οργανώνει στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Κλιματική αλλαγή: η νέα επείγουσα πρόκληση για την υγεία», το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, στις 18:00-19:30.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης και τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:

 • «Πώς θωρακίζουμε την Κεντρική Μακεδονία απέναντι στην κλιματική αλλαγή»

Κωνσταντίνος Γιουτίκας, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Π.Κ.Μ.

 • «Κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στην Υγεία»

Δημήτριος Πειρουνάκης, πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας

 • «Εισπνευστικές συσκευές: Προσαρμογή στις απαιτήσεις της προστασίας του περιβάλλοντος»

Σταύρος Τρύφων, πνευμονολόγος, διευθυντής ΕΣΥ, Πνευμονολογική Κλινική ΕΣΥ, ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου», γενικός γραμματέας της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος (ΕΝΘΕ)

 • «Υπηρεσία Ανακύκλωσης οικιακών φαρμάκων και ο ρόλος του ΙΦΕΤ στην αναγκαιότητα μιας σύγχρονης κοινωνίας»

Σπύρος Νικολαΐδης, μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ)

 • Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας»

Απόστολος Καραμπίνης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος KARABINIS MEDICAL

Ακόμη, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν:

 • Στρογγυλό τραπέζι «Επαγγελματική ενημέρωση φαρμακοποιών» στο οποίο συμμετέχουν οι κ.κ. Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Σεραφείμ Ζήκας, πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και Άννα Σιδηροπούλου, αντιπρόεδρος ΦΣΘ, υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος ΦΣΘ.
 • 18 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος

Τέλος οι επισκέπτες του PHARMA point θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη διαδικτυακή έκθεση, στα virtual booths των χορηγών, και να ενημερωθούν για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις καινοτομίες τους, επικοινωνώντας με τους εκπροσώπους τους!

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του συνεδρίου στο www.pharmapoint.gr

Platinum χορηγός του συνεδρίου είναι η ΒΙΑΝ Α.Ε.

Χορηγοί επικοινωνίας:

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ALL ABOUT HEALTH, DAILYPHARMANEWS.GR, HEALTHUPDATE.GR, HEALTHWEB, IATRONET, LIFE VALLEY, ONMED.GR, YGEIA50+, PHARMATEAM, FARMAKOPOIOI, PHARMACORNER.GR

 
ΗΔΙΚΑ: Εισαγωγή φίλτρων για σκιαγραφικά στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 06:19

Η ΗΔΙΚΑ ενημερώνει ότι "με βάση το υπ’ αρίθμ. πρωτ. Δ3(α)/57957/ 29-9-2021 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας προς την ΗΔΙΚΑ, από τις 25/10/2021 τα σκιαγραφικά σκευάσματα θα συνταγογραφούνται πλέον μόνο από ιατρούς ειδικότητας ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΗΣ.

Βρείτε το σχετικό έγγραφο εδώ .

 
Διάθεση 5 Self tests στους μαθητές από την Πέμπτη 14.10 έως το Σάββατο 23.10 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 13 Οκτώβριος 2021 06:17

Αθήνα 12.10.2021

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τα συναρμόδια υπουργεία, αποφασίσθηκε  η  δωρεάν  διάθεση πέντε (5) self tests στους μαθητές ηλικίας από 4 ετών έως 19 ετών  για το διάστημα από την Πέμπτη 14/10 μέχρι το Σάββατο 23/10 (Η λειτουργία του Συστήματος Διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 16/10/2021 και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 18/10/2021 και ώρα 8:00 πμ.).

Σε μεγάλο αριθμό φαρμακείων θα διατεθούν:

1)      Ένα νέο είδος  προϊόντος που περιέχει  5  self tests με τα εξής χαρακτηριστικά :  Επωνυμία Κατασκευαστή : ProGnosis Biotech S.A,   Κωδικός προϊόντος: V1305, Ονομασία  προϊόντος: RAPID TEST Ag 2019-nCoV 05,   Συσκευασία: Πλαστικό σακουλάκι των 5 τεμ. και

2)      Ένα άλλο είδος προϊόντος με  Επωνυμία Κατασκευαστή: Boson,   Κωδικός προϊόντος: KD005BS-1,  Ονομασία  προϊόντος: Rapid SARS-COV-2 Antigen Test Card,  Συσκευασία: χάρτινο κυτίο του 1 τεμ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ SELF TESTS 14/10-23/10/21

 

 

 

 

 
Yπ. Υγείας: Στις 10/10/2021 ανοίγει η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 50 ετών PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 12 Οκτώβριος 2021 08:55

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών Υγείας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι "η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, αφού συνεκτίμησε τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή, μας συστήνει τη διενέργεια 3ης δόσης για τα άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν  στην ομάδα Α και για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Β, με δεδομένο ότι έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από τη διενέργεια της δεύτερης δόσης.

Η ομάδα αυτή υπολογίζεται στην πρώτη της φάση, γύρω στα 100.000 άτομα και η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει την επόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου, τις απογευματινές ώρες.

Να υπενθυμίσω εδώ ότι η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους κλείνουν τους 6 μήνες από τη δεύτερη δόση".

 
ΠΦΣ: Παράταση λήξης των συνταγών έως 31/12/2021 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Οκτώβριος 2021 06:15

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

 Αθήνα, 5/10/2021

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου (ΦΕΚ Α' 181/2.10.2021), η ΗΔΙΚΑ μας ενημέρωσε ότι ξεκινά το σταδιακό άνοιγμα των συνταγών που έχουν λήξει (συμπεριλαμβανομένων των συνταγών που έληξαν τον προηγούμενο μήνα)  με ημερομηνία λήξης πλέον 31/12/2021.

Εκ του ΠΦΣ

 
Κανονικά η υποβολή του τιμολογίου μηνός Σεπτεμβρίου για το κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό κατά COVID-19 PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 06 Οκτώβριος 2021 06:13

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον ΠΦΣ, έγινε από τον ΕΟΠΥΥ η οριστικοποίηση του αριθμού των ραντεβού COVID-19 στην πύλη της ΚΜΕΣ και θα υποβληθεί κανονικά το τιμολόγιο για το μήνα Σεπτέμβριο.

 
Ενημέρωση ΠΦΣ για το MyData PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2021 06:18

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

 Αθήνα, 1/10/2021

Αρ. Πρωτ. 4317

Προς: ΦαρμακευτικούςΣυλλόγους της χώρας


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με το υπ ΄αριθμ 3827/3-9-2021 έγγραφο μας, «Από 01.10.2021 ή 01.11.2021 και μετά καθίσταται υποχρεωτική η διαβίβαση των Παραστατικών Εσόδων που εκδίδονται» (επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφό μας).

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι σε γνώση των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν όσον αφορά στα φαρμακεία για την ενημέρωση του Συστήματος και έχει ήδη έρθει σε επαφή τόσο με τον ΕΟΠΥΥ όσο και με το Υπουργείο Οικονομικών.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οι κυρώσεις που προβλέπονται για την μη τήρηση των διατάξεων δεν έχουν νομοθετηθεί και επομένως δεν έχουν ακόμη καμιά ισχύ.

Άρα μπορούμε να αποστείλουμε ετεροχρονισμένα τιμολόγια πχ στις 5/10 τιμολόγιο με ημερομηνία έκδοσης 30/9, επιλύοντας έτσι προς το παρόν, το πρόβλημα που πρόεκυψε για έκδοση τιμολογίων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όμως τα λογιστήρια σας θα πρέπει να αποστέλλουν τα στοιχεία αυτά μέσω του MyData, μέχρι την πλήρη εφαρμογή του συστήματος τη οποία προβλέπεται να γίνει από την 1/1/2022, οπότε πιστεύουμε ότι θα έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν.

θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                               ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

 
Διευκρινίσεις για τη διαδικασία υποβολής τιμολογίου διάθεσης των selftests -Ενημέρωσεις για το τιμολόγιο των ραντεβού εμβολιασμού & το Νομοσχέδιο Υπ. Υγείας PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2021 06:31

Αθήνα, 29/09/2021

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ SELF TESTS

 • Η Πλατφόρμα της KMEΣ θα ανοίξει για την υποβολή συνταγών του μηνός Σεπτεμβρίου και για την υποβολή τιμολογίου για τη συμμετοχή μας στη διάθεση των αυτοδιαγνωστικών δοκιμασιών ελέγχου νόσησης από covid-19 (self tests).
 • Επειδή από την ΚΥΑ προβλέπεται αναδρομική υποβολή, στο τιμολόγιο που αφορά την πρώτη υποβολή κατά τον μήνα τον οποίο υποβάλουμε, θα συμπεριληφθούν όλα τα self tests τα οποία δόθηκαν στο διάστημα από 8/4/21 έως και την 27/9/21, μαζί με τα 200 ευρώ που αφορούν την εφάπαξ πληρωμή.
 • Για το λόγο αυτό, στις «Υπηρεσίες για φαρμακοποιούς» στην αρχική οθόνη της πύλης ΤΕΕΣ και συγκεκριμένα στο νέο πεδίο: «ΜΕΣΑ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ COVID-19»

 

 εμφανίζεται το συνολικό πλήθος των self tests τα οποία διαθέσαμε σε επιλεγμένο χρονικό διάστημα:

 

 • Κατά τη διαδικασία ενημέρωσης του ΣΣΥ συμπληρώνεται αυτόματα από το σύστημα η «Συνολική αξία των μέσων αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας covid-19» στο αντίστοιχο πλαίσιο στο τέλος του ΣΣΥ:

 

 • Θα πρέπει να εκδοθεί: «ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΣΩΝ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ COVID-19» το οποίο συστήνεται από την ΚΜΕΣ, να παραχθεί από το σύστημα, να αριθμηθεί σύμφωνα με την τρέχουσα αρίθμηση τιμολογίων του φαρμακείου, να σφραγιστεί και να υποβληθεί αυτούσιο με τα υπόλοιπα τιμολόγια του μήνα υποβολής.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ: στην περίπτωση που τα μηχανογραφικά συστήματα δεν προλάβουν να ετοιμάσουν την έκδοση του τιμολογίου τότε οι φαρμακοποιοί θα επιλέξουν κατά την «Έκδοση τιμολογίων» την «υποβολή σαν έντυπα στον ΕΟΠΥΥ» και όχι «σαν υποδείγματα» προκειμένου να εκδώσουν το τιμολόγιο για τα self tests:

 

 • Κατά συνέπεια για το «ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΣΩΝ ΑΥΤΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ COVID-19»
 1. Δεν απαιτείται εκτύπωση και επισύναψη του αρχείου των selftests που διατέθηκαν μαζί με το τιμολόγιο αυτό.
 2. Είναι τιμολόγιο πώλησης και όχι παροχής υπηρεσιών.
 3. Έχει μηδενικό ΦΠΑ και για το εφάπαξ ποσό των 200 ευρώ και για το πλήθος των self test τα οποία έχουν δοθεί.
 4. Υποβάλλεται μέσα από την πύλη της ΚΜΕΣ, είτε από τα μηχανογραφικά προγράμματα αν έχουν προλάβει να το ετοιμάσουν.
 5. Για τα φαρμακεία τα οποία είτε έχει κλείσει η σύμβαση λόγω συνταξιοδότησης είτε έχει αλλάξει η σύμβαση λόγω αλλαγής εταιρικής μορφής, το τιμολόγιο που θα εκδοθεί (μπορεί να είναι χειρόγραφο με ημερομηνία όχι μεγαλύτερη της ημερομηνίας διακοπής εργασιών στην εφορία – επικοινωνήστε με τους λογιστές σας) για το χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρήσης θα πρέπει να αποσταλεί στην τοπική Περιφερειακή Διεύθυνση και όχι στην ΚΜΕΣ, καθόσον η πληρωμή για τις κλειστές συμβάσεις θα γίνεται με διαφορετικό τρόπο.
 • Το «ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ (Ραντεβού για εμβολιασμό COVID-19)» για αυτό το μήνα δεν θα εκδοθεί

 

Λόγω των πολλαπλών καταχωρήσεων στην πλατφόρμα των ραντεβού για τον ίδιο ΑΜΚΑ πολίτη (αφορά εκατοντάδες αλλαγές ραντεβού για τον ίδιο πολίτη) που έγιναν από ένα μικρό αριθμό φαρμακείων, η διαδικασία της οριστικοποίησης του «Συνολικού πλήθους ραντεβού εμβολιασμών (COVID-19)» δεν ολοκληρώθηκε λόγω περαιτέρω ελέγχου και διασταύρωσης στοιχείων. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την ημερομηνία πληρωμής.

 • Ενημέρωση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Κατατέθηκε και αναμένεται να ψηφιστεί  στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν τα φαρμακεία:

 • Διαδικασία επανέκδοσης συνταγών στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Δίδεται η δυνατότητα της επανέκδοσης συνταγών για χρόνια νοσήματα μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης μετά από αίτημα του ασθενούς προς τον ιατρό, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης της συνταγής και της επισύναψης τυχόν συνοδευτικών εγγράφων, έως την 31η.12.2021

 • Διαδικασία έγκρισης φαρμάκων μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης

Αντίστοιχα για φάρμακα τα οποία εγκρίνονται μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.), είναι εφικτή η συνέχιση της αγωγής μέχρι την 31η.12.2021, κατόπιν καταχώρησης του σχετικού αιτήματος από τον ιατρό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Σ.Η.Π.

 • Παράταση στην ισχύ μηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων συνταγών

Η λήξη συνταγών των οποίων παρήλθε η ισχύς τους είτε πρόκειται να εκδοθούν από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, παρατείνεται έως την 31η.12.2021

 • Διαδικασία επανέκδοσης γνωματεύσεων στο πληροφοριακό σύστημα δαπανών του e-ΔΑΠΥ

Δίδεται η δυνατότητα της επανέκδοσης μηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων γνωματεύσεων χρονιών πασχόντων, μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα του e-ΔΑΠΥ, μετά από αίτημα του ασθενούς προς τον ιατρό, χωρίς την υποχρέωση εκτύπωσης της γνωμάτευσης σε έντυπη μορφή ή θεώρησής της από ελεγκτή ιατρό, έως την 31η.12.2021. Οι γνωματεύσεις εκτελούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης, όπως αυτή ορίζεται επί της εκδοθείσας ηλεκτρονικής γνωμάτευσης.

 
Υπ. Υγείας: Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-2022 – Αντιγριπικός εμβολιασμός PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Σεπτέμβριος 2021 07:20

Εγκύκλιο με οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-2022 και τον αντιγριπικό εμβολιασμό απέστειλε το Υπουργείο Υγείας.

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 171