Γενικές ειδήσεις
Συμπληρωματικές οδηγίες ΕΟΠΥΥ προς ΠΕΔΙ για εκκαθάριση λογαριασμών ιδιωτικών φαρμακείων βάσει τακτικού ελέγχου PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2022 08:15

Αθήνα, 28 Ιουνίου  2022

Αριθμ. Πρωτ. 2722

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

 Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε συμπληρωματικές οδηγίες του ΕΟΠΥΥ προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις σχετικά με την εκκαθάριση λογαριασμών ιδιωτικών φαρμακείων με τις διαδικασίες του τακτικού ελέγχου.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζήτησε προ ημερών και πέτυχε:

 1. Η απουσία αναγραφής της ΔΥΠΕ από τις σφραγίδες των συνταγογράφων ιατρών να μην αποτελεί λόγο περικοπής της συνταγής.
 2. Η έλλειψη σφραγίδας και υπογραφής του συνταγογράφου ιατρού επί της συνταγής να μην αποτελεί λόγο περικοπής και ένστασης αλλά να αντιμετωπίζεται ως θεραπεύσιμη έλλειψη, η οποία θεραπεύεται με την προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης του ιατρού. (όπως η απουσία υπογραφής και σφραγίδας φαρμακοποιού και υπογραφής του ασφαλισμένου)
 3. Επίσης, έγινε αποδεκτή η πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους που αδυνατούν να συλλέξουν τους φακέλους με τα συνοδευτικά έγγραφα, αυτά να αποστέλλονται από τα φαρμακεία στις αρμόδιες ΠΕ.ΔΙ ταυτόχρονα με το φυσικό αρχείο των συνταγών και οι τοπικοί σύλλογοι να αναλαμβάνουν την υποχρέωση να παραλαμβάνουν τους φακέλους από τις ΠΕ.ΔΙ και να τους αποστέλλουν με δική τους επιβάρυνση στο ΤΕΕΣ. Στο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ υπάρχει κατάσταση με τους συγκεκριμένους φαρμακευτικούς συλλόγους.

Επίσης οι οδηγίες επιβεβαιώνουν αυτό που επανειλημμένως έχει τονιστεί από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ότι οι Διανεμητικοί Λογαριασμοί δεν αποστέλλουν κανένα έγγραφο στις ΠΕΔΙ (συμπεριλαμβανομένων και των υποβολών των φαρμακείων με εκχωρήσεις) αλλά αντίθετα όλες οι υποβολές αποστέλλονται προς το ΤΕΕΣ με μια αποστολή. Ταυτόχρονα, ενημερώνονται οι περιφερειακές διευθύνσεις πως όλες οι υποβολές θα αποστέλλονται στο ΤΕΕΣ  με μια αποστολή και δεν θα φυλάσσονται από αυτές ούτε θα αποστέλλονται ξεχωριστά οι υποβολές με παρακρατήσεις.

Επιπρόσθετα, στις περιπτώσεις επανέκδοσης συνταγής χρονίων πασχόντων στο ΣΗΣ, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας από τον κορονοϊό, η Φαρμακευτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ μας ενημερώνει πως οι συνταγές αυτές θα υποβάλλονται χωρίς το φύλλο έκδοσης του ιατρού με την υποχρέωση αναγραφής από τον φαρμακοποιό της ένδειξης «επανέκδοση συνταγής λόγω πανδημίας». Η υποχρέωση αυτή θα υφίσταται μέχρι την ενεργοποίηση από την ΗΔΙΚΑ της νέας ένδειξης επί της συνταγής με τίτλο: «Επανασυνταγογραφούμενη σταθερή επαναλαμβανόμενη φαρμακευτική αγωγή, για χρόνιες παθήσεις»

Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή τις οδηγίες που σας κοινοποιούμε και που απέστειλε ο ΕΟΠΥΥ προς τις ΠΕ.ΔΙ.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                             Σεραφείμ Ζήκας

 
Παράταση έως 31/12/2022 του συντελεστή ΦΠΑ 6% σε μάσκες και μέσα ατομικής προστασίας PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 28 Ιούνιος 2022 06:29

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10563 Αθήνα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου

Παράταση έως 31/12/2022 του συντελεστή ΦΠΑ 6% σε μάσκες και μέσα ατομικής προστασίας, καθώς και σε ιατρικά υλικά για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης

Με τροπολογία επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής, προβλέπεται μεταξύ άλλων, παράταση της ισχύος, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6%:

1. Αγαθών που αφορούν στη δημόσια υγεία. Σε αυτά περιλαμβάνονται μάσκες προστασίας και γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα για την απολύμανση χώρων, αντισηπτικά μαντηλάκια, καθώς και απολυμαντικά προϊόντα και άλλα είδη που χρησιμοποιούνται για αντισηπτικούς ή απολυμαντικούς σκοπούς.
2. Ορισμένων ιατρικών υλικών αναγκαίων για τη διενέργεια αιμοκάθαρσης, όπως φίλτρα και γραμμές αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης.

Η Κυβέρνηση, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προχωρά στην επιβεβλημένη παράταση ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για τα ανωτέρω αγαθά, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξη των πολιτών και της κοινωνίας μέσω της ψήφισης διατάξεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

 
ΕΟΠΥΥ: Εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής των συνταγών λόγω της εφαρμογής του τακτικού ελέγχου PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2022 06:42

Ο ΕΟΠΥΥ απέστειλε εγκύκλιο με αναλυτικές οδηγίες σχετικά με όλες τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν τα φαρμακεία για τη διαδικασία υποβολής των συνταγών λόγω της εφαρμογής του τακτικού ελέγχου.

Επισυνάπτεται η εγκύκλιος.

 
 
Αδυναμία αποζημίωσης των σκευασμάτων Prazine 25mg & Prazine 50 mg της εταιρείας Karian από τα ασφαλιστικά ταμεία PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2022 06:40
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2022

Αριθμ. Πρωτ. 2648

Προς: Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Λόγω αλλαγής στον προμηθευτή των ιδιοσκευασμάτων «Prazine 25mg» και «Prazine 50mg», η ταινία γνησιότητας άλλαξε μοναδικό κωδικό αριθμό ΕΟΦ του φαρμάκου (κάτω barcode):

PRAZINE 25MG/TAB BT*50 Barcode: 2809169501018
PRAZINE 50MG/TAB BT*50 Barcode: 2809169502015

Μετά από επικοινωνία με το νέο ΚΑΚ, που είναι η εταιρεία KARIAN ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε., ενημερωθήκαμε ότι εξαιτίας ζητημάτων που υπάρχουν σχετικά με τις απαιτούμενες εγκρίσεις και το φάκελο των σκευασμάτων αυτών στον ΕΟΦ, δεν είναι προς το παρόν δυνατή η συνταγογράφηση για τους συγκεκριμένους κωδικούς και η αποζημίωσή τους από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                             Σεραφείμ Ζήκας

 
Επιβεβαίωση στοιχείων φαρμακείου στις Αρχικές υπηρεσίες για φαρμακοποιούς της πύλης ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Ιούνιος 2022 06:39
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αθήνα, 21 Ιουνίου 2022

Αριθμ. Πρωτ. 2462

Προς: Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας

Θέμα: «Επιβεβαίωση στοιχείων φαρμακείου στις Αρχικές υπηρεσίες για φαρμακοποιούς της πύλης ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ»

Από την υποβολή των συνταγών Ιουνίου θα έχουν ενεργοποιηθεί αλλαγές στην πύλη ΕΟΠΥΥ-ΚΜΕΣ, οι οποίες στοχεύουν σε προσαρμογές που είναι απαραίτητες για την εκκαθάριση των συνταγών φαρμάκων, απλουστεύοντας και αυτοματοποιώντας τη διαδικασία υποβολής.

 • Στο αρχικό μήνυμα που εμφανίζεται κατά την είσοδο στην πύλη, δηλώνεται η υποχρέωση ελέγχου και επικαιροποίησης των ήδη αποθηκευμένων στοιχείων του φαρμακείου και η δήλωση του φαρμακοποιού επ’ ονόματι του οποίου έχει χορηγηθεί η άδεια ιδρύσεως και η άδεια λειτουργίας του φαρμακείου, ή όλων των φαρμακοποιών σε περίπτωση συστεγαζομένων φαρμακείων, ή των ορισθέντων υπευθύνων φαρμακοποιών με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη στις περιπτώσεις κληρονομικών φαρμακείων ή πολυϊδιοκτησίας.

Παραδείγματα καταχωρήσεων οι οποίες αφορούν τις περιπτώσεις:

 • Του μοναδικού φαρμακοποιού επ’ ονόματι του οποίου έχει χορηγηθεί η άδεια ιδρύσεως και η άδεια λειτουργίας του φαρμακείου, στα φαρμακεία εκείνα που λειτουργούν με μία άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας.
 • Του καθενός εκ των φαρμακοποιών που κατέχουν άδεια ιδρύσεως φαρμακείου, σε συστεγαζόμενα φαρμακεία.
 • Του ορισθέντος υπεύθυνου φαρμακοποιού με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη στις περιπτώσεις κληρονομικών φαρμακείων και των φαρμακείων του άρθρου 2 παρ. 2 του Π.Δ. 64/2018 (πολυϊδιοκτησία).
 • ΔΕΝ δηλώνονται οι υπάλληλοι φαρμακοποιοί των φαρμακείων, όταν δεν έχουν ορισθεί ως υπεύθυνοι φαρμακοποιοί με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη σύμφωνα με την ανωτέρω περίπτωση.
 • ΔΕΝ δηλώνονται οι εταίροι φαρμακοποιοί, οι οποίοι μετέχουν στην εταιρική σύνθεση ενός φαρμακείου και δεν είναι οι κάτοχοι της άδειας ιδρύσεως φαρμακείου ή οι ορισθέντες υπεύθυνοι φαρμακοποιοί σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Μήνυμα στην πύλη ΚΜΕΣ: «Παρακαλούμε δώστε έμφαση στην καταχώριση των ΑΜΚΑ των υπευθύνων Φαρμακοποιών του Φαρμακείου σας για το διάστημα από 01.06.2022 και έπειτα».

alt

 • Στην περίπτωση 2ου , 3ου υπευθύνου φαρμακοποιού επιλέγετε εκ νέου «Προσθήκη Φαρμακοποιού»
 • Στο παρακάτω πλαίσιο που ανοίγει κατά την ενέργεια «Προσθήκη Φαρμακοποιού» σας προτείνουμε να συμπληρώνετε στο πεδίο «Ενεργός από*:» την τρέχουσα ημερομηνία στην οποία κάνετε τη συγκεκριμένη καταχώρηση.

alt

 

 • Σε περίπτωση που προχωρήσουμε σε αποθήκευση χωρίς την προσθήκη υπεύθυνου φαρμακοποιού ακολουθεί το μήνυμα:

«Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας υπεύθυνος φαρμακοποιός»

 • Μόνο μετά την επιτυχή αποθήκευση του/των υπεύθυνων φαρμακοποιών σύμφωνα με τα ανωτέρω, μπορούμε να επιστρέψουμε στην αρχική σελίδα και να έχουμε πρόσβαση στις υπόλοιπες υπηρεσίες του site όπως και στην υποβολή των λογαριασμών Ιουνίου για την οποία θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες.
 • Στην αρχική οθόνη της πύλης ΚΜΕΣ στις «Υπηρεσίες για φαρμακοποιούς» έχει προστεθεί η επιλογή «Στοιχεία φαρμακείου» όπως αυτά έχουν αποθηκευτεί κατά την ανωτέρω διαδικασία και τα οποία δύνανται να τύχουν επεξεργασίας και πάλι σε περίπτωση μεταβολών ή εσφαλμένης καταχώρησης

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                             Σεραφείμ Ζήκας

 
Aκύρωση συγκεκριμένης μερικής εκτέλεσης ηλεκτρονικής συνταγής PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2022 06:08

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2022

Αριθμ. Πρωτ. 2449

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η ΗΔΙΚΑ ενεργοποίησε τη δυνατότητα για ακύρωση συγκεκριμένης μερικής εκτέλεσης μίας συνταγής χωρίς αυτή η ενέργεια να συμπαρασύρει σε ακύρωση προηγούμενες τυχόν μερικές εκτελέσεις  ή την αρχική συνταγή, όπως γίνονταν μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η δυνατότητα της συγκεκριμένης ενέργειας μπορεί να εφαρμοστεί στη web εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ (www.e-prescription.gr) σε συνταγές οι οποίες έχουν εκτελεστεί από τις 9 Ιουνίου και μετά και όχι σε προγενέστερες.

Θα ακολουθήσει χρονικά η αντίστοιχη προσαρμογή των προγραμμάτων λογισμικού των φαρμακείων, για απευθείας ακύρωση συγκεκριμένης μερικής εκτέλεσης μίας ηλεκτρονικής συνταγής μέσω API, δηλαδή μέσα από τα προγράμματα που εκτελούμε τις υπόλοιπες συνταγές.

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί μία από τις προαπαιτούμενες ενέργειες τις οποίες υπέβαλλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την ομαλή μετάβαση στην εκκαθάριση των συνταγών  με τις διαδικασίες του Τακτικού ελέγχου φαρμάκων.

Σας αποστέλλουμε την σχετική ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ για «Δυνατότητα ακύρωσης μερικής εκτέλεσης».

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                             Σεραφείμ Ζήκας

 
Αιτήσεις Κατασκηνώσεων 2022 PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2022 06:06
 
 
 
Διευκρινίσεις επί επιμέρους ζητημάτων για τον τακτικό έλεγχο συνταγών φαρμάκων PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 14 Ιούνιος 2022 06:03

Αθήνα,  10.06.2022

Αριθμ. Πρωτ. 2398

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά τις διαδικτυακές ενημερώσεις του ΠΦΣ στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 5500 φαρμακοποιοί αλλά και της αποστολής της εγκύκλιου εκκαθάρισης του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τον τακτικό έλεγχο  ,σας αποστέλλουμε διευκρινίσεις ώστε να επιλυθούν ενδεχόμενες απορίες συναδέλφων.

 1. Για όλες τις περιπτώσεις οι οποίες αναφέρονται στην εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ ότι λειτουργούν ηλεκτρονικοί έλεγχοι κατά τη συνταγογράφηση δηλαδή «κόφτες» σε χάπια, σιρόπια και αναπνευστικά φάρμακα σε αμπούλες, η αναγραφόμενη από τον ιατρό ποσότητα εμβαλαγίων, χορηγείται από το φαρμακοποιό .
 2. Για όλες τις περιπτώσεις συνταγών μη-ειδικευμένων ιατρών όπου οι ποσότητες των αναγραφόμενων εμβαλαγίων είναι πάνω από ένα, μπορούν να χορηγούνται από το φαρμακοποιό όπως θα τα χορηγούσαμε στην περίπτωση συνταγογράφησης ειδικευμένου ιατρού.
 3. Οι περιπτώσεις ελέγχου στους δύο πίνακες του Φαρμακευτικού και Διοικητικού ελέγχου τους οποίους σας αποστείλαμε με την εγκύκλιο εκκαθάρισης του ΕΟΠΥΥ και σας επισυνάπτουμε και πάλι, είναι οι μοναδικές περιπτώσεις που θα πρέπει να προσέχουμε. Στις περισσότερες από αυτές εφαρμόζονται θεραπεύσιμες ενέργειες κατά την εξέλιξη της διαδικασίας ελέγχου.
 4. Στις συναντήσεις με την Φαρμακευτική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, δόθηκαν επιπλέον διευκρινήσεις για τις σφραγίδες των ιατρών και θα αποσταλούν συγκεκριμένες οδηγίες προς τις ΠΕΔΙ οι οποίες θα καλύπτουν όλες τις πιθανές περιπτώσεις, μην αφήνοντας περιθώρια για παρερμηνείες. Θα σας αποσταλεί η σχετική ενημέρωση μετά την αποστολή της εγκυκλίου στις ΠΕΔΙ.
 5. Διευκρινίστηκε επίσης ότι η εκτύπωση της εκτέλεσης της συνταγής δύναται να γίνεται και στο πίσω μέρος του φύλλου έκδοσης της συνταγής του Ιατρού.
 6. Η ενημέρωση του φαρμακοποιού για την αποστολή δικαιολογητικών όπου αυτά λείπουν κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης καθώς και η ενημέρωσή του για τη σαρωμένη εικόνα της συνταγής η οποία ελέγχεται, διευκρινίστηκε ότι θα γίνεται με email.
 7. Η ΚΜΕΣ θα αποστείλει εγκαίρως τις οδηγίες για τον τρόπο υποβολής των λογαριασμών Ιουνίου με κάθε λεπτομέρεια, επιλύοντας πιθανές απορίες για τα βήματα έκδοσης του ΣΣΥ και των τιμολογίων.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι οι οποίοι δεν έχουν παραλάβει ακόμη σχετική ενημέρωση από τους Συλλόγους τους και ιδιαίτερα την εγκύκλιο εκκαθάρισης (πατήστε εδώ) με τους δύο πίνακες Φαρμακευτικού και Διοικητικού ελέγχου να επισκεφθούν το site του ΙΔΕΕΑΦ για δουν το αρχείο  και τη σχετική αναλυτική παρουσίαση του Τακτικού Ελέγχου (πατήστε εδώ).

Ο ΠΦΣ βρίσκεται ήδη σε συνεχή επαφή και διαρκή συνεργασία με τη Φαρμακευτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, την ΚΜΕΣ, την ΗΔΙΚΑ και τα προγράμματα λογισμικού των φαρμακείων και παρακολουθεί στενά την έναρξη, τις διεργασίες και τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής του Τακτικού Ελέγχου, συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στην ομαλή εφαρμογή για τα φαρμακεία μας, του νέου τρόπου εκκαθάρισης.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                             Σεραφείμ Ζήκας

 
Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα φαρμακεία PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2022 08:30

Αθήνα, 3 Ιουνίου  2022

Αρ. Πρωτ. 2283

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄2763/2.6.2022 η απόφαση για την υποχρεωτική χρηση μάσκας και στα φαρμακεία

Ειδικά στα φαρμακεία είναι υποχρεωτική, για το προσωπικό και τους πολίτες που προσέρχονται στα φαρμακεία μας , η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Π.Φ.Σ. έχει τονίσει με το υπ΄αριθμ.2038 /19.5.2022 έγγραφό του προς τον Υπουργό Υγείας (πατήστε ΕΔΩ), την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας εντός των φαρμακείων.

Σας κοινοποιούμε το σχετικό ΦΕΚ και  παρακαλούμε ενημερώστε τα μέλη σας.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                             Σεραφείμ Ζήκας

 
Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ για τον Τακτικό έλεγχο συνταγών φαρμάκων PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 03 Ιούνιος 2022 06:00

Αθήνα,  2 Ιουνίου 2022

Αριθμ. Πρωτ. 2276

Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ  που αφορά στον τακτικό έλεγχο των συνταγών φαρμάκων αποκλειστικά για τον ΕΟΠΥΥ και την εγκύκλιο του Οργανισμού σχετικά με τις σφραγίδες των θεραπόντων ιατρών κατά τη συνταγογράφηση.

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει όλα όσα επακριβώς αναφέρθηκαν στις παρουσιάσεις του ΠΦΣ καθώς και τους δύο πίνακες Φαρμακευτικού και Διοικητικού ελέγχου που περιγράφουν σαφώς τις μοναδικές και συγκεκριμένες ενέργειες ελέγχου που θα διενεργούνται από την Φαρμακευτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕ.ΔΙ) αντίστοιχα.

Στην εγκύκλιο είναι καταγεγραμμένη η πληρωμή του 95% 20 ημέρες μετά την παραλαβή των παραστατικών πληρωμής (πρωτότυπα τιμολόγια και ΣΣΥ) από το ΤΕΕΣ, τα οποία θα αποστέλλονται από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους. Δηλαδή, 20-25 ημέρες νωρίτερα από τον τωρινό χρόνο πληρωμής μας.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Απόστολος Βαλτάς                             Σεραφείμ Ζήκας

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 182