ΕΟΠΥΥ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2014 09:34

ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΟΠΥΥ

 

Οι συνταγές που εκτελούνται από 1-2-2014 και μετά, και περιέχουν ορούς, εμβόλια, παράγωγα αίματος, θα εκτελούνται ξεχωριστά (από την ΗΔΙΚΑ θα υπάρχει η δυνατότητα τα προϊόντα αυτά να συνταγογραφούνται ξεχωριστά) και θα κατατάσσονται σε ξεχωριστό πακέτο στο λογαριασμό του φαρμακείου. Για την δαπάνη των προϊόντων αυτών θα εκδίδεται ξεχωριστό τιμολόγιο.

Επισυνάπτεται αναλυτικός κατάλογος με τα φάρμακα που αφαιρούνται από την φαρμακευτική δαπάνη και οι συνταγές τους εκτελούνται ξεχωριστά. Οι συνταγές τους θα εκτελούνται ξεχωριστά από τον Φεβρουάριο 2014 και δεν θα περιέχονται στην ΣΚΠ των φαρμάκων (από την ΗΔΙΚΑ θα δίνεται η δυνατότητα τα προϊόντα αυτά να συνταγογραφούνται ξεχωριστά)         (συνημμένο 2)


"Ειδικά για τον Ιανουάριο του 2014 παρότι οι συνταγές που αφορούν σε εμβόλια, ορούς και παράγωγα αίματος, έχουν καταχωρηθεί στην συγκεντρωτική κατάσταση του φαρμακείου, η δαπάνη για αυτά τα προϊόντα θα αθροιστεί ξεχωριστά και θα εκδοθεί ξεχωριστό τιμολόγιο από αυτό των φαρμάκων. Το άθροισμα των ποσών των δύο τιμολογίων πρέπει να συμφωνεί με αυτό του αιτούμενου ποσού της συγκεντρωτικής."

για τον μήνα Ιανουάριο θα πρέπει να κόψετε 3 τιμολόγια :

1) για τα φάρμακα

2) για τα αναλώσιμα

3) για τα εμβόλια, τους ορούς και τα παράγωγα αίματος  (το ποσό θα πρέπει να το υπολογίσετε μόνοι σας)

Σε κάθε τιμολόγιο που εκδίδεται προς τον ΕΟΠΥΥ πρέπει να αναφέρεται με σαφήνεια και ευκρινώς εάν πρόκειται για τιμολόγιο φαρμάκων ή για τιμολόγιο αναλωσίμων και εμβολίων, ορών και παραγώγων αίματος.

Συνημμένα έγγραφα:

Τιμολόγιο 2014 (διόρθωση 30-1-2014)

Εμβόλια - Οροί - Εξαιρέσεις    (ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ .pdf ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ)

Οδηγίες συμπλήρωσης ΣΚΠ 2014

ΣΚΠ 2014