Hellas PHARM 2014 / 5-6 Απριλίου στην Αθήνα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 01 Απρίλιος 2014 09:11

Εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στον χώρο του φαρμακείου και μόλις μία εβδομάδα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «κόλαφος» για τη λειτουργία και το μέλλον του φαρμακείου της γειτονιάς, του απομακρυσμένου νησιού και του απομονωμένου χωριού, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής διοργανώνει το πανελλαδικό φαρμακευτικό συνέδριο - έκθεση Hellas PHARM, στις 5 και 6 Απριλίου 2014, στο HelexpoMaroussi.

Με κεντρικό μήνυμα «Φαρμακευτική αγορά - Παρόν και Μέλλον», πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά, το φετινό HellasPHARMθα αποτελέσει σημείο συνάντησης φαρμακοποιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να συζητήσουν τα νέα δεδομένα για το φαρμακείο και τις προτάσεις διαχείρισης της νέας κατάστασης, αλλά και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα του κλάδου σε έναν «πόλεμο» που δεν έχει τελειώσει.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επιφανείς πανεπιστημιακοί καθηγητές, φαρμακοποιοί, εκπρόσωποι φαρμακευτικών επιχειρήσεων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων από τον χώρο της Υγείας, γνωστοί δημοσιογράφοι και ξένοι ομιλητές.

Για πρώτη φορά φέτος θα λειτουργήσουν παράλληλα τρεις συνεδριακές αίθουσες, όπου θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • Υγεία «ώρα μηδέν». Πολιτεία και θεσμικοί «ενώπιος-ενωπίω»

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι κ.κ.:
- Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος ΦΣΑ
Ιωάννης Μπασκόζος, Α’ αντιπρόεδρος ΠΙΣ
- Γεώργιος Πατούλης, προέδρος ΙΣΑ
- Κωνσταντίνος Φρουζής, πρόεδρος ΣΦΕΕ
- Βασίλειος Πενταφράγκας, εντεταλμένος σύμβουλος ΠΕΦ

Συντονιστής θα είναι ο γραμματέας του ΦΣΑ, κ. Ηλίας Γιαννόγλου.

 

  • «Διεθνείς εξελίξεις: η επαναρρύθμιση της φαρμακευτικής αγοράς»

Ο γενικός γραμματέας της PGEUκ. JohnChave, ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ. Δημήτρης Καραγεωργίου και ο πρόεδρος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ και αντιπρόεδρο ΠΑΝΣΥΦΑ κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος θα συζητήσουν σχετικά με τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά και τις άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις τους στο φάρμακο.

  • «Σερφάροντας για την Υγεία στο internet: ο φαρμακοποιός, δικλείδα ασφαλείας»

Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από τον χώρο της Υγείας θα συμμετάσχουν σε μια συζήτηση γύρω από το καίριο αυτό θέμα της εποχής μας, καταθέτοντας τις απόψεις τους. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο ταμίας του Φ.Σ. Αττικής κ. Κώστας Μανωλόπουλος, ενώ εισαγωγική ομιλία θα πραγματοποιήσει η κα Έφη Σίμου, δρ. Φιλοσοφίας, επιστημονική συνεργάτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και συγγραφέας.
Άλλα θέματα που θα αναπτυχθούν στο φετινό συνέδριο είναι:

 

  • Η εγκληματικότητα στα φαρμακεία: αντιμετώπιση και ψυχολογική υποστήριξη
  • Οι συνεργασίες φαρμακείων και τα ανεξάρτητα δίκτυα φαρμακείων
  • Οι κίνδυνοι, οι περιορισμοί και οι προοπτικές από τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου
  • Τα συμπληρώματα διατροφής και η σημασία της επιστημονικής συμβουλής του φαρμακοποιού ως προς τη χορήγησή τους
  • Τα νέα δεδομένα σε σχέση  με το ασφαλιστικό σύστημα για τους φαρμακοποιούς και τη φορολογική και οικονομική διαχείριση του φαρμακείου

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, με γνώμονα τη σημασία που αποκτούν σήμερα το εργαστήριο του φαρμακείου και οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας, θα διεξαχθούν επίσης ημερίδες της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών και της Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, ενώ θα λειτουργήσουν και «εργαστήρια» με πρακτικές κατευθύνσεις.

 

Ακόμη, και τις δύο μέρες του συνεδρίου θα λειτουργήσει παιδότοπος, στο επίπεδο Ε, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι όλοι οι φαρμακοποιοί είναι προσκεκλημένοι σε Κρητικό γλέντι, με ζωντανή μουσική, χορό, κρητικούς μεζέδες, κρασί και ρακή.

Στον χώρο του συνεδρίου και παράλληλα με την εξέλιξη των εργασιών του θα λειτουργεί έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών φαρμακείου, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότερες από 100 εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο.
Δείτε το πρόγραμμα του HellasPHARMστο www.hellaspharm.gr ή τη σελίδα του στο facebook.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η εταιρεία SUPERFOODS.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΥΓΕΙΑ 360, FarmakopoioiPharmacornerPharmaTeam