ΠΦΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 17:25
 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

 

ΝΠΔΔ

 

ΑΘΗΝΑ 21.6.2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Την παράκαμψη των γραφειοκρατικών εμποδίων που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της δρομολόγησης της πληρωμής των ληξιπροθέσμων από τον ΕΟΠΥΥ είχε ως αντικείμενο η συνάντηση του διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη ,του υποδιοικητή κ. Δημήτριο Τσακίρη, με τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνο Λουράντο και το μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ και πρόεδρο του Φ.Σ. Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Κούβαρη .

Στην συνάντηση έγινε απευθείας επικοινωνία με την οικονομική διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ, όπου διαπιστώθηκε η εμμονική γραφειοκρατική αντίληψη που επικρατεί. Ο πρόεδρος του ΕΦΚΑ στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ τόνισε πως εφόσον τα πρωτότυπα τιμολόγια βρίσκονται στην ΚΜΕΣ, ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να πληρώσει τους φαρμακοποιούς χωρίς οποιαδήποτε επιβεβαίωση από τον ΕΦΚΑ , όπως ισχυρίζεται ο ΕΟΠΥΥ.

Προκειμένου μάλιστα να ξεπερασθούν αυτά τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να επισπευθεί η πληρωμή των ληξιπροθέσμων, θα αποσταλεί άμεσα σχετικό έγγραφο από τον ΕΦΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ τονίζοντας πως ο ΕΦΚΑ δεν έχει καμιά αρμοδιότητα και ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να προχωρήσει στην εξόφληση βάσει των πρωτοτύπων τιμολογίων που υπάρχουν στην ΚΜΕΣ

Βεβαιώσεις Εισφορών

Στην συνάντηση τέθηκε και το θέμα των λανθασμένων βεβαιώσεων εισφορών που είναι αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο του ΤΣΑΥ και ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ ανέφερε πως μέχρι την Παρασκευή 23 Ιουνίου θα είναι αναρτημένες οι σωστές βεβαιώσεις στον διαδικτυακό τόπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ