ΕΟΠΥΥ: Ανακοίνωση για παράταση στα κουπόνια των αναλωσίμων PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 06:03
Παράταση ενός μηνός στην επικόλληση των κουπονιών των αναλωσίμων αποφάσισε ο ΕΟΠΥΥ. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει ότι "κατόπιν ερωτημάτων που μας έχουν τεθεί, σας γνωρίζουμε ότι η από 30-4-2018 ανακοίνωση του Οργανισμού αναφορικά με την υποχρέωση επικόλλησης ταινιών γνησιότητας (κουπονιών) που φέρουν τους κωδικούς ΕΑΝ που έχουν δηλωθεί στο μητρώο ΕΟΠΥΥ-ΕΚΑΠΤΥ, αφορά στα προϊόντα των συμβάσεων των ΣΕΔ και Υγειονομικού Υλικού και όχι στα υλικά της Πρόσθετης Περίθαλψης. Οι ταινίες γνησιότητας θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως τον κωδικό ΕΑΝ είδους, καθώς και την εμπορική ονομασία του προϊόντος.
Προκειμένου οι προμηθευτές των συμβάσεων α) ΣΕΔ και β) Υγειονομικού Υλικού να συμμορφοωθούν στην ανωτέρω ανακοίνωση, δίνεται μεταβατικό στάδιο ενός μήνα από 1/6/2018 έως και 30/6/2018".
Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ

 

 

Αθήνα,       18-5-2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Αρ. Πρωτ.     2002        

ΝΠΔΔ

 

 

Προς

Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους

της χώρας

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Σας επισυνάπτουμε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ , η οποία εκδόθηκε κατόπιν του υπ΄ αριθμ. 1766 /4.5.2018 εγγράφου μας, που αφορούσε στην υποχρεωτικότητα να αναγράφονται στα επικολλημένα κουπόνια ο κωδικός ΕΑΝ, ο κωδικός ΕΚΑΠΤΥ και η εμπορική ονομασία του προϊόντος.

Στο έγγραφο μας είχαμε τονίζει ότι αυτό είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί και ότι αρκούσαν ο Κωδικός ΕΑΝ και η εμπορική ονομασία. Σε αντίθετη περίπτωση θα παρέμενε ένα αδιάθετο στοκ στα φαρμακεία με τεράστια οικονομική ζημιά γι’ αυτά.

Ο ΕΟΠΥΥ ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας διευκρινίζοντας ότι αρκεί η αναγραφή κωδικού ΕΑΝ και η εμπορική ονομασία , η επικόλληση αυτών των ταινιών αφορά μόνο στα ΣΕΔ και στο Υγειονομικό Υλικό και ταυτόχρονα έδωσε παράταση στους προμηθευτές από 1/6/2018 μέχρι 30/6/ 2018 για την συμμόρφωση στην ανακοίνωση την οποία σας παραθέτουμε.